Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Ova boja snizit će temperaturu u stanu i za nekoliko stupnjeva

Ova boja snizit će temperaturu u stanu i za nekoliko stupnjeva
1

Zato što stvara osjećaj svježine i mira, smiruje i diže energiju, plava boja idealna je za unošenje hladnoće i spuštanje temperature u zatvorenim prostorima

VIDEO

Kad se osjećate nesigurno i tjeskobno, okružite se plavom bojom jer djeluje smirujuće. Nijanse jake plave podižu energiju, a to je dobra boja za kućnu teretanu. Nježnije nijanse smiruju i prostor čine većim.

Plava i bijela su apsolutne kraljice svih interijera i jednostavno ih morate voljeti. Bijela je jedna od rijetkih boja za koje se može reći da je baš uvijek u trendu te, bez obzira na neutralnost, daje dojam elegancije, luksuza i minimalizma. 

Začinite je zanimljivim detaljima, a nekoliko ružičastih jastučića bit će pravi pogodak. Teško je pogriješiti i sa zagasitim nijansama koje se mogu iskoristiti za neobičan stol i ormarić u predvorju, a prostor će dobiti dozu elegancije. Ne zaboravite da svijetloplava boja djeluje smirujuće i daje osjećaj svježine, pa je i više nego dobrodošla u dnevni boravak koji gleda na južnu stranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svijetle, hladnije boje vizualno će povećati i najmanje prostorije jer zidovi reflektiraju više svjetlosti, što stvara osjećaj prostranosti i svježine čak i u najmanjim stanovima. Ako se odlučite na plave zidove u dnevnom boravku, dajte šansu i sofi u istoj boji. Od viška glava ne boli, a namještaj će se stopiti s pozadinom i prostor će biti vizualno veći. Monokromatska kuhinja u bijeloj boji jednostavno traži malo boje. Ako je cijela prostorija u čistoj bijeloj, mali barski stolac u hladnijoj nijansi omogućit će svježinu kuhinje.

Hrabriji se mogu okušati u bojenju više zidova plavom. Namještaj neka ostane bijeli, a detalji u žutoji i kuhinja će uvijek izgledati kao oaza mira. 

Dnevni boravak može biti pravo umjetničko djelo uz plavu lampu u obliku slova ili nekoj drugoj zanimljivoj formi. Zaboravite na dosadne izvore svjetlosti i okrenite se futurističkom stilu uz minimalnu intervenciju. Idealne nijanse za rasvjetu u boji su smaragdno zelena, ružičasta i, naravno, plava. Modra boja svjetlosti je odvažna, ali i moderna ideja za svaki boravak. Blagovaonica je mjesto za uživanje u hrani i opuštanje, a baš takva atmosfera postiže se uz simfoniju plave i žute.

Doza osvježenja je u malim detaljima
Ako niste spremni na velika eksperimentiranja s plavom bojom, okrenite se detaljima koji će u maloj dozi donijeti promjene, ali i potrebno osvježenje. To može biti i obična vaza s cvijećem, a najefektnije su one pomalo vintage izgleda. 

Vječni osjećaj ljetnih dana

Iako će vas u ljetnim mjesecima dobro osvježiti, u hladnijim dijelovima godine plava će vas uvijek podsjećati na ljetne dane, pogotovo ako dom ukrasite morskim motivima u toj boji.

 

Wish we were at the Met Gala tonight, look at the stunning table💕 #metball #metgala2017 #pinktable #blueplates

A post shared by Addison Ross Ltd. (@addisonrossuk) on

Plavi tanjuri idealni su za dijetu

Ako ste na dijeti, hranu poslužite na plavim ili žutim tanjurima jer ova boja smanjuje apetit. Izgled kuhinje možete drastično promijeniti kombinacijom plave i bijele, a samoljepljive tapete vaš su najbolji saveznik za velike promjene.  

Prostrana kupaonica uz dozu modre boje

Kupaonica je prostor koji uvijek treba biti čist i odisati svježinom, za što će vam najbolje poslužiti plava boja. 
U kombinaciji s bijelom dodatno će proširiti prostoriju. 

 

Wow....

A post shared by Judy Dixon (@judydixoninteriors) on

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru