Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Ova žena zbilja obožava zelenu, skoro je i psa ofarbala u tu boju

Ova žena zbilja obožava zelenu, skoro je i psa ofarbala u tu boju

Elizabeth Sweetheart (80) je umjetnica koja izrađuje sitne, fino oslikane akvarele, a desetljećima je ručno oslikavala grafike za vrhunske dizajnere i proizvođače odjeće

VIDEO

Zovu je 'The Green Lady' što ne čudi s obzirom na to s koliko zelenih nijansi je okružena.

Elizabeth Sweetheart (80) iz Brooklyna u New Yorku posljednjih 25 godina isijava zelenom bojom i mami osmjehe na lica svojih sugrađana koji uglavnom komentiraju koliko je optimistična i vesela. Čak su joj i kosa i nokti su zeleni.

- Otkako sam postala zelena ne mogu zamisliti na sebi ni jednu drugu boju - kaže ova simpatična sitna žena, visoka nešto malo iznad 150 cm, koja ne samo da je sebe odjenula u zeleno od glave do pete, već ni njen dom ne zaostaje za njom. Ulazna vrata su zelena, a ta boja se nastavlja kroz cijelu kuću.

Ona je inače umjetnica koja izrađuje sitne, fino oslikane akvarele, a desetljećima je ručno oslikavala grafike za vrhunske dizajnere i proizvođače odjeće. Godinama je bila česta pojava u vlaku kojim je putovala do svojeg ureda na Manhattanu. Nije prošao dan da u vlaku ili na stanici netko nije komentirao njezin izgled.

- Znali su mi govoriti: 'Znate, to mi je najdraža boja' ili 'Super vas je vidjeti među toliko ljudi odjevenih u crno' - prisjetila se.

- Uvijek radim one stvari koje me čine sretnom, a zelena je najpozitivnija i najsretnija boja koja postoji - dodala je.

Susjedi se jako dobro sjećaju i obiteljskog psa Dylana kojeg je šetala, naravno, na zelenoj uzici, a palo joj je na pamet i obojati ga u zeleno no njezin sin Sam Eaton to nije dopustio iako podržava majku u njezinom izražavanju osobnosti.

- Ako proguglate zelenu damu (The Green Lady) i Brooklyn, pronaći ćete Kip slobode i moju majku - prokomentirao je njezin sin pa pokazao njezinu putovnicu u kojoj je njezina fotografija sa zelenom kosom, a u putovnicu se potpisala zelenom kemijskom.

Omiljena boja može puno otkriti o vašoj osobnosti, a utječe i na to kako drugi gledaju na vas
Omiljena boja može puno otkriti o vašoj osobnosti, a utječe i na to kako drugi gledaju na vas

Rodila se kao Elizabeth Eaton u kanadskoj provinciji Novoj Škotskoj. Baka i djed odgajali su je u okolici blizu zaljeva Fundy. Baka ju je naučila slikati i izrađivati ​​odjeću.

Na fakultetu je studirala s kanadskim slikarom Alexom Colvilleom, a 1964. godine je odlučila stopirati do New Yorka kako bi se nametnula kao umjetnica i pronašla posao kreiranja grafika za modnu industriju.

Godinama je nosila vintage haljine i dizajnirala kape, a potom je počela favorizirati odjeću u tonovima jedne boje. Izmijenjala je više boja prije nego se zaustavila na zelenoj. 

- Možda toliko volim zelenu je sam odrasla u Novoj Škotskoj, a nakon preseljenja u New York nedostajale su mi sve te zelene nijanse oko mene. Zelena mi ne predstavlja samo zabavu i razigranost, ona mi pomaže u teškim vremenima, kao kad su mi umrli majka i Dylan - rekla je pa pokazala novinaru The New York Timesa zelenu spavaću sobu i ormar pun zelene odjeće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'