Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
članak

Ovih sedam namirnica je bolje ne zamrzavati: Sir, tjestenina...

Nakon zabave, preobilnih ručkova i roštilja vrlo vjerojatno će vam ostati višak hrane. Tad je najlakše hranu zamrznuti, ali neke namirnice mogu promijeniti teksturu, hranjivost, pa čak biti i opasne

Komentari 32 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Od najstarijeg
  • Od najnovijeg
  • Avatar GovnaraSmrti
    GovnaraSmrti

    jel jeo neko ovaj avokado? ne znam jesam li kupila kakv los komad ali nesto odvratnije u svojem zivotu nisam okusila :(

    10 Nedjelja, 20.01.2019. u 15:51
    • Avatar Dudek Duduman

      Dudek Duduman: Pa ako je bio prezreo onda je odvratan. Inače meni osobno ima dobar okus, može se i na kruh namazati. Prezelen isto nije dobar, mora biti onako u sredini, mekan, a da nije počeo trunut.

      Odgovori Nedjelja, 20.01.2019. u 16:03
    • Avatar GovnaraSmrti

      GovnaraSmrti: a moguce da nije bio dobar komad, ne kuzim se u to voce, ali okus je bio bljutav, ni sladak ni kisel, i nekako kao da je masan, zagrizla prozvakala i pljunula :D dala papigama da probaju a nisu ni one htjele

      Odgovori Nedjelja, 20.01.2019. u 16:07
    • Avatar Tihakucanica

      Tihakucanica: Mora biti zreo narezes na komadice i malo posolis (da!) i kap-2 limuna, fino je. Inace da neutralnog je okusa potpuno i da jako je mastan- zato i je dobar kad se treba zadititi za razliku od ostalog slatkog voca

      Odgovori Nedjelja, 20.01.2019. u 16:31
    • Avatar Deleted user

      Deleted user: mora biti jako zreo, mekan da bi bio dobar za jelo, znači kupiš ga onako dok je tvrd i staviš na tamno mjesto koji dan, ako je na dodir mek, to je to, zna dobiti i koju tamniju točkicu ali ...prikaži još! tada je već prezreo...oguliš ga, kora se često i sama skida kada je zreo, ubaciš u mikser, dodaš luk, korijandar,limunov ili limetin sok, papar, malo soli, maslinovo ulje i malo maslaca i smiksaš..možeš samo papar i sol i maslinovo..isto super..na tostirani kruh se maže, a u prvoj verziji kao umak za nachose jer je to recept za quacamole..jedem ga preko 20 godina tako..taj umak kada napraviš, e u njega je dobro staviti onu njegovu košticu veliku i pokriti tanjurićem ili poklopcem ako ostane viška jer oksidira brzo, a koštica pomogne da do toga ne dođe.

      Odgovori Nedjelja, 20.01.2019. u 16:37
    • Avatar Osijek-1

      Osijek-1: Najjednostavnije: izmiksaš ili naribaš na trenicu oguljen avokado, posoliš i na kruh. A košticu lijepo oprati od ostataka ploda, ukoso nabosti na 3 čačkalice, uroniti tako nabodenu košticu u prozirnu dublju čašu/teglu vode. Nakon nekoliko mjeseci, pri čemu bar jednom ...prikaži još! tjedno treba promijeniti vodu, oguliti će se i otpasti smeđa kora, koštica će napuknuti i evo nam prvog izbojka buduće sadnice. Samo strpljenja. I ne vole biti same, što više avokada to bolje. :)

      Odgovori Nedjelja, 20.01.2019. u 17:15
    • Avatar GovnaraSmrti

      GovnaraSmrti: a dobro kad vi tako kazete, probat cu , hvala na receptima :)

      Odgovori Nedjelja, 20.01.2019. u 18:16
    • Avatar Tihakucanica

      Tihakucanica: @Osijek- o bas ti hvala za ovo s kosticom- ali kako cackalicom uspijes probiti? Nisam probala doduse ali cini se bas tvrda jako, neki trik ili nesto? Treba cijela kostica biti pod vodom ili dio vani? Hvala unaprijed sto ces prosiriti znanje 😊

      Odgovori Nedjelja, 20.01.2019. u 20:58
    • Avatar Osijek-1

      Osijek-1: Tiha kućanica@ nije tvrda. Ukosiš čačkalicu, ubodeš na gornjoj trećini koštice i ostaviš tako da je onaj slobodni vrh čačkalice okrenut prema gore. Tako i slijedeće dvije na otprilike pravilnim razmacima, tako kad staviš košticu u vodu voda treba biti ...prikaži još! malo ispod mjesta gdje su ubodene čačkalice (da ne istrunu u vodi). Imate na različitim stranicama uzgoj avokada s fotografijama. Samo treba biti strpljiv, doista mjesecima čekati. Molim, i drugi put:)

      Odgovori Nedjelja, 20.01.2019. u 21:41
    • Avatar Tihakucanica

      Tihakucanica: @Osijek, pa mogla sam imati plantazu koliko dugo ga jedem a nikad se nisam sjetila traziti sto s kosticom 😔, tupsa! Hvala ti puno, potrazit cu 👍(eto zasto je dobro pricati s normalnim ljudima :))

      Odgovori Nedjelja, 20.01.2019. u 21:50
    • Avatar Osijek-1

      Osijek-1: Molim, zaboravih spomenuti da se deblji kraj sjemenke stavlja u vodu. I puno vode, sunca i strpljenja. Sretno s budućom plantažom! :)

      Odgovori Ponedjeljak, 21.01.2019. u 16:41
  • Default avatar - JosipTomić
    JosipTomić

    a gđe da smrznem, rađe pojedem pa mir, tko će vrijeme gubit na smrzavanje i odmrzavanje

    Ponedjeljak, 21.01.2019. u 01:17
  • Avatar anane
    anane

    ...sve ide u led,osim krompira,manistre ...maher sam u podvaljivanju na stol..hehe

    2 Nedjelja, 20.01.2019. u 14:16
  • Avatar Deleted user
    Deleted user

    Ne zamrzavam ništa od toga.

    Nedjelja, 20.01.2019. u 16:38
  • Avatar Tihakucanica
    Tihakucanica

    Ne razumijem kome bi ovo palo na pamet zamrzavati??

    Nedjelja, 20.01.2019. u 20:26
  • Avatar restoran
    restoran

    Ništa od ovoga ne ide u led.

    3 Nedjelja, 20.01.2019. u 19:17
  • Avatar Rafo
    Rafo

    Zanimljivo - krastavci se ne smiju zamrzavati zbog visokog sadržaja vode, a rajčice se smiju zamrzavati!?

    4 Nedjelja, 20.01.2019. u 14:18
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Od krastavca dobiješ meku kitu kad ga odmrzneš a paradajz ionako ispasiraš za pripremu jela.

      Odgovori Nedjelja, 20.01.2019. u 14:38
    • Avatar Rafo

      Rafo: A ako ti treba za salatu? I jedno i drugo bude mekano.

      Odgovori Nedjelja, 20.01.2019. u 14:45
    • Avatar Komisionar

      Komisionar: suncemojemajo ahahaha mlohava ćuna ismijah se do suza na glupost. Lp

      Odgovori Nedjelja, 20.01.2019. u 15:06
    • Avatar GovnaraSmrti

      GovnaraSmrti: ja smrznem rajcice samo ako cu ih kasnije korisiti za salsu ili kao preljev na pizzu ali nisu za jesti u salati

      Odgovori Nedjelja, 20.01.2019. u 15:50
  • Avatar Deleted user
    Deleted user

    Ništa ne zamrzavam

    5 Nedjelja, 20.01.2019. u 19:18
  • Ne slažeš se? Komentiraj!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.
Message