Obavijesti

Lifestyle

Tražite knjigu za ljeto? Ovo su savršeni naslovi za vas

Tražite knjigu za ljeto? Ovo su savršeni naslovi za vas
6

Tražite knjigu za ljeto? Ovo su savršeni naslovi, priče koje će vas nasmijati, raznježiti i zabaviti. Stiglo je doba godine kad napokon imamo nešto više vremena za čitanje..

Naš su prijedlog četiri odlična nova naslova koja su opravdano postala bestseleri diljem svijeta. Predstavljamo vam romane idealne za vruće ljetne dane, bez obzira na to provodite li ih na plaži ili na asfaltu, romane koji sadržavaju sve što očekujemo od savršenog odmora, priče koje će vas nasmijati, raznježiti i zabaviti. Jamčimo vam: ljeto će uz njih postati još bolje.

VIDEO

1. Cecelia Ahern, GODINA U KOJOJ SAM TE UPOZNALA

Novi prijevod kraljice ljubavnih romana – autorice čiji se romani prevode na više od 45 jezika, prodani su u više od 25 milijuna primjeraka, a poznati su nam i po hit ekranizacijama – priča je o Jasmine, mladoj ženi kojoj se nakon što izgubi posao čini kao da je izgubila – sve. Život joj se dotad vrtio oko posla i voljene sestre Heather. Odjednom njezina kuća i vrt, koji je jedva uočavala, te susjedi, koje tek treba upoznati, postaju njezin svijet, a otkaz samo novi početak za Jasmine. U godini koja je pred njom Jasmine uči o sebi i drugim ljudima više nego što je ikad sanjala da hoće, a ponekad se neka prijateljstva sklapaju na najmanje očekivanim mjestima… Godina u kojoj sam te upoznala topla je, ljupka, inspirativna, nadasve romantična i pozitivna priča koja je osvojila vrhove top-ljestvica najprodavanijih knjiga, ali i nagradu za najbolji popularni irski roman godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Link za kupnju

2. Emma Straub, NA ODMORU

Ljetovanje na Mallorci za obitelj Post trebalo je biti pravo slavlje: Franny i Jim slave 35. godišnjicu braka, a njihova kći Sylvia upravo je završila srednju školu. Na dugo planiranom odmoru obitelji se pridružuje i 28-godišnji sin Bobbie sa svojom starijom djevojkom Carmen i prijatelji Charles i Lawrence. Rajski otok, kombinacija čudesnih plaža i planina trebali su biti dovoljni za savršenu ljetnu idilu. No, u paketu s avionskom kartom za odredište iz snova ne dolazi i amnestija od pomno skrivanih problema i tajni koje će jedna po jedna isplivati na površinu. Roman Na odmoru roman je o licima koja pokazujemo drugima i licima koja želimo sakriti. Roman o načinima na koje se međusobno povređujemo, ali i iznova gradimo. No, prije svega, ovaj bestseler roman je o sponama i ljubavi koje nas drže na okupu, priča koju je Emma Straub ispričala s puno humora i nježnosti. Ili, “najbolja ljetna dizalica”, kako su za ovaj roman napisali u Washington Postu.

Link za kupnju

3. Katarina Bivald, ČITATELJICA U POTRAZI ZA SRETNIM ZAVRŠETKOM

Neodoljiva priča o prijateljstvu, ljubavi, kao i o svemu što se može dogoditi kad pustite knjige u svoj život, roman o 28-godišnjoj Sari koja nikad nije bila izvan Švedske, osim putujući uz pomoć knjiga. Nakon gubitka posla u knjižari Sara odluči prihvatiti poziv svoje prijateljice Amy, starije Amerikanke s kojom se dopisuje o knjigama, da je posjeti. Čim stigne u Broken Wheel, u američkoj saveznoj državi Iowi, doznaje da je Amy mrtva, a da bi ona trebala provesti, sama samcata, tri mjeseca u mjestu u kojem žive osebujni stanovnici, nenavikli na strance, a kamoli turiste. U gradiću – koji na prvi pogled izgleda nepopravljivo – ljudi su koje je upoznala kroz Amyna pisma: siroti George, neustrašiva Grace, uštogljena Caroline i Amyn obožavani nećak Tom. Sara vrlo brzo shvati da nije sama, ali i da njezinim novim sugrađanima očajnički treba doza avanture, malo self-helpa, a možda i mrvica romanse. Ukratko, Sara shvati da im je potrebna – knjižara. Čitateljica u potrazi za sretnim završetkom bestseler je švedske autorice Katarine Bivald koji se prevodi na 24 jezika. Roman o tome kako knjige i ljubav pokreću svijet izazvao je euforiju ne samo kod čitatelja nego i knjižara diljem svijeta.

Link za kupnju

4. Zoe Sugg, CURA NA NETU

Cura na netu najprodavanija je britanska knjiga svih vremena u prvom tjednu, roman koji je odmah nakon izlaska skočio na prva mjesta top-lista , nadmašivši Harryja Pottera, Sumrak i 50 nijansi sive, a prevodi se u čak 35 zemalja, što ne čudi jer je autorica romana Zoe Sugg, mlada kraljica cyberspacea poznatija kao Zoella, a čije vlogove na Youtubeu redovito prati gotovo 9 milijuna ljudi. Junakinja je njezina prvijenca Penny, tajanstvena i povučena srednjoškolka koja o svojim dvojbama i strahovima piše na anonimnom blogu pod imenom Cura na netu. Kad događaji u školi potpuno izmaknu kontroli jer se čudnovat video s njom u glavnoj ulozi proširi internetom, roditelji je povedu na poslovni put u New York. Penny taj put doživi kao bijeg, trenutak u kojem odlučuje suočiti se sa strahovima i nadvladati ih te tamo pronalazi sebe. Provodi božićne praznike iz snova s dečkom kojem je njezina nespretnost smiješna i koji razumije njezine čudne izjave. No kad se vrati kući, na vidjelo izlaze i njegove i njezine tajne.

Link za kupnju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku