Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Ovo vrlo često i popularno piće je bolje ne piti nakon treninga

Ovo vrlo često i popularno piće je bolje ne piti nakon treninga

Odlučite li se za smoothie nakon treninga, imajte na umu da nije svejedno od čega je napravljen, jer previše voća nosi i višak šećera i kalorija. Takav smoothie poništit će učinak treninga

VIDEO

Dobar trening jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje tijelo, a nakon što završite s vježbanjem, željet ćete nastaviti njegovati svoje tijelo na zdrav način, odnosno jesti i piti pravilno. Zato je važno naučiti koja hrana i tekućina najbolje odgovaraju organizmu nakon fizičkog napora.

POGLEDAJTE VIDEO: Evo vježbi koje možete odraditi i kod kuće

Pokretanje videa...

Martina Boščić - vježbe 01:19

Ako još niste otkrili optimalno piće, vrijeme je da saznate što većina nutricionista i trenera preporučuje, odnosno da saznate što bi trebalo - izbjegavati.  Naime, velike su šanse da nakon treninga volite popiti smoothie, no stručnjaci kažu da biste ih trebali izbjegavati u to vrijeme.jer vam neće pružiti ono što vam je potrebno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Smoothieji su bogati vitaminima i mineralima, ali to je otprilike sve što mogu ponuditi. Imaju malo vlakana, nemaju proteine ​​i složene ugljikohidrate - pojašnjava nutricionistica i fitness instruktorica Carly James za YahooLife.

Dijetetičarka  Kristin Gillespie kaže da bi grickalice nakon treninga uz ugljikohidrate morale sadržavati i druge makronutrijente, uključujući proteine, vlakna i zdrave masti.

Ananas i hladna kupka liječe upalu mišića nakon treninga
Ananas i hladna kupka liječe upalu mišića nakon treninga

- Mnogi smoothieji sadrže velike količine ugljikohidrata i šećera s minimalno prisutnih drugih makronutrijenata - dodaje. 

Iako sadrže prirodne šećere iz voća, konzumacija bilo koje vrste slatkog napitka nakon treninga može smanjiti vašu razinu energije, što može rezultirati padom energije. Dakle, ako nakon vježbanja morate popiti smoothie, on bi trebao biti 'bogat proteinima i s malo kalorija'.

Osobni trener Rohan Arora slaže se u tome da bi trebalo izbjegavati smoothieje koji nose veliki broj kalorija odmah nakon treninga. Dodaje kako oni mogu izazvati i nadutost, pa ih je bolje izbjegavati. Također, izbjegavajte  prženu hranu, kofein i hranu s visokim udjelom masti nakon vježbanja.

Suosnivač RockBox Fitnessa, nutricionist Steve Halloran kaže da nije preporučljivo piti ni shakeove, kao ni kofein i alkohol, jer mogu pogoršati dehidraciju.

James kaže da treba izbjegavati i sve što zahtijeva značajan napor za probavu, uključujući masti, ulja i hranu bogatu vlaknima, jer ne želite da se vaše tijelo počne mučiti s probavom.

Domaća rehidro otopina vraća vam energiju nakon treninga
Domaća rehidro otopina vraća vam energiju nakon treninga

Okrenite se zdravoj hrani s ravnotežom hranjivih tvari

Namirnice koje uspostavljaju pravu ravnotežu između proteina, vlakana i ugljikohidrata mogu pomoći u održavanju razine energije tijekom duljeg vremenskog razdoblja, kaže Gillespie. Također, napominje da grickalice nakon vježbanja mogu pomoći u izgradnji mišića, ali teško je to postići bez proteina, pa to treba biti takav zalogaj. 

- Banane s maslacem od kikirikija, svježi sir s voćem, čokoladno mlijeko, sve to sadrži zdravu ravnotežu ugljikohidrata i proteina, kao i vlakana i mikronutrijenata koji su vašem tijelu potrebni nakon treninga, objašnjava ona. Aurora, s druge strane, ističe da su slatki krumpir, piletina i riba dobre opcije za objed nakon treninga.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...