Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Pametno i jednostavno pakiranje bez pogrešaka

Pametno i jednostavno pakiranje bez pogrešaka
4

Uz \\"pametno\\" razmišljanje od glave do pete, spremanje odjeće za dva dana više i pravi odabir materijala godišnji odmor proći će bez stresa

VIDEO

Prije putovanja provjerite jesu li putne torbe poprimile vlagu, poderale se i jesu li zatvarači ispravni. Potom popišite sve potrebne stvari. Odvojite one koje vam trebaju uvijek biti pri ruci te koje ćete staviti u ručnu torbu, a na drugi popis stavite one koje mogu ići u kovčeg. Ostavite jednu prozirnu, praktičnu vrećicu sa zatvaračem za stvari koje ćete spremiti netom prije putovanja poput četkice i paste za zube, češlja, šminke i slično.
Spremajte odjeću tako da razmišljate od glave do pete. Počnite od šešira i kapa, marame, majica... sve do čarapa i natikača Tako ćete obuhvatiti sve što će vam trebati i izbjeći ćete živciranje ako shvatite da ste nešto zaboravili. Pri odabiru količine odjeće ponesite koliko vam treba za svaki dan plus za još dva dana. To se odnosi na rublje, majice, suknje ili kratke hlače. Budući da idete na odmor, nemojte se zamarati što obući, nego ponesite dovoljno odjeće. Najvažnije je da ona bude prilagođena vremenskim uvjetima, odnosno temperaturi. Iako odlazite u toplije krajeve, računajte da vam u slučaju bure ili zahladnjenja trebaju i laganije jakne, veste, hlače i čarape, a osim japanki i sandala, ponesite i tenisice ili zatvorene cipele.
Ne spremajte odjeću koju ni kod kuće ne nosite jer je sigurno nećete nositi ni na odmoru. Na more je lakše nositi udobnu i prozračnu odjeću, koja se lako pere, suši i glača.

NOSITE SAMO UDOBNU OBUĆU
Nije dobro na more nositi nove cipele jer bi vas, s obzirom na to da nisu iznošene, mogle nažuljati pa stopalima nećete pružiti zasluženi odmor. Birajte udobnu obuću u kojoj možete hodati ili stajati dva, tri sata.

SUNČANE NAOČALE UVIJEK PRI RUCI
Volite li turistička razgledavanja, dobro je ponijeti maleni ruksak koji ćete bez teškoća moći nositi sa sobom. Nemojte zaboraviti ni sunčane naočale koje štite od štetnih sunčevih zraka, kao ni mali kišobran.

KORISNI I NUŽNI DOKUMENTI
Obvezno ponesite dokumente (osobnu iskaznicu, zdravstvenu knjižicu i putovnicu) i njihove kopije u slučaju gubitka. Putujete li u inozemstvo, zapišite si i brojeve hrvatskog veleposlanstva u toj zemlji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje