Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Par divovskih zečeva odlučio: Mi čuvamo našu malu sestricu!

Par divovskih zečeva odlučio: Mi čuvamo našu malu sestricu!

Alfie i Amelia su Belgijski orijaši, tzv. divovski zečevi, koji narastu do težine od desetak kilograma pa su savršene veličine za najbolje prijatelje ove male bebe

VIDEO

Ljudima koji imaju kućne ljubimce može biti pravi izazov doći kući s tek rođenom bebom, a kako piše portal TheDodo, ni Amerikanka Jenn Eckert nije mogla pretpostaviti s koliko će pažnje njeni ljubimci, zečevi Alfie i Amelia, prihvatiti njenu tek rođenu kćer Bailey. No od prvog trenutka bilo je jasno da su se zečevi u curicu naprosto zaljubili. Kad je Bailey izlazila iz rodilišta, Jenn je povela Alfieja i Ameliju koji su od prvog trenutka širom otvorenih očiju čuvali automobilsku sjedalicu s bebom. 

- Alfie je pokušavao ući u sjedalicu, a Amelija je samo njuškala - ispričala je Jenn napominjući da su od početka oboje bili i jako nježni i pažljivi prema pridošlici. A iako se često drže po strani i ignoriraju ljude, ovim zečevima nikad nije uspjelo ignorirati malenu Bailey. 

Alfred: Okay everybun, say "Nanners"!! Amelia: Um, Miss Bailey Bun?... Miss Bailey Bun: zzzzzzzzz......

Objavljuje Rabbitat for Humanity-Therapy Buns on Both Sides of the BridgeNedjelja, 16. prosinca 2018.

- Bailey je uvijek u centru njihove pozornosti i uvijek pokazuju da je imaju na oku - kaže Jenn i dodaje da zečevi uglavnom spavaju pored bebe i čuvaju ju. Kako je od rođenja uz njih i ona njih obožava pa se okreće kad čuje da ulaze u sobu.

Monica iz 'Prijatelja': Uništila sam lice, nisam sličila na sebe
Monica iz 'Prijatelja': Uništila sam lice, nisam sličila na sebe

Amelia: Um, Miss Bailey Bun, yous has been nomming dat birdie for a VEWY long time...when does it bees Amelia's turn?

Objavljuje Rabbitat for Humanity-Therapy Buns on Both Sides of the BridgeSrijeda, 20. veljače 2019.

Alfie i Amelia su Belgijski orijaši, tzv. divovski zečevi, koji narastu do težine od desetak kilograma, pa su savršene veličine za najbolje prijatelje male bebe. Inače, Alfie je nešto osjetljiviji pa buči kad Bailey plače, a oboje ju uvijek njuškaju i time provjeravaju spava li čvrsto. Ovakva veza između novorođenčeta i zečeva nije česta pojava, najviše jer većina ljudi ne vjeruje da njihov suživot može biti tako idiličan pa se riješe ljubimaca prije nego dođe dijete.

Jenn je svoje ljubimce uz pomoć udruge Pet Partners nedavno počela i trenirati da budu terapijski zečevi, koji će jednom kad dobiju certifikat moći pažnju poklanjati i bolesnicima u bolnicama i staračkim domovima. O njihovom napretku vlasnica redovito obavještava preko Facebook stranice Rabbitt For Humanity, a nitko ne sumnja da će se i s drugima ponašati slično kao s malom Bailey. 

- Mislim da ljude zanima kako se zečevi ponašaju, pogotovo kad ih vide kraj bebe, što nije čest prizor - priča Jenn, koja promovira terapiju sa zečevima, ali i napominje kako je važno svima osvijestiti da oni nisu životinje koje bi se trebalo držati u kavezima.

- Žive desetak godina i vrlo su inteligentni i privrženi svojim životnim partnerima, ali i bliskim ljudima - kaže Jill i napominje da, budući da su u prirodi često plijen, zečevi ne vole da ih se previše navlači i podiže. No kako priča, vole satima sjediti pored dragih im ljudi.

Ona se s njima prvi put bliže upoznala kad je suprug prije pet godina doma donio ženku Betsy iste vrste koja joj je, kaže, pomogla prebroditi smrt majke. Nakon Betsy par je udomio i mužjaka Waltera, a Jenn je oboje trenirala za terapijske zečeve. Danas to radi s Alfiejem i Amelijom, i ne sumnja da će pomagati svima kojima su potrebni ljubav i nježnost, iako će malenu Bailey vjerojatno ovi zečevi uvijek voljeti malo više nego druge. 

NJIMA NIKAD NIŠTA NE PAŠE: Ovi horoskopski znakovi stalno stvaraju dramu, nisu baš ugodno društvo

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje