Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pasta za zube sredstvo je koje čisti sve - od tepiha do klavira

Pasta za zube sredstvo je koje čisti sve - od tepiha do klavira
1

Zubnom pastom mogu se čistiti tenisice te brisati ogrebotine s cipela i CD-ova, isušuju prištići i peru ruke nakon češnjaka, čak je i ronioci rabe za naočale

VIDEO

Zubna pasta korisna je za uklanjanje mrlja s odjeće i tepiha, osobito mrlja od kemijske olovke ili ruža za usne. Na odjeću je nanesite izravno na mrlju i žustro protrljajte dok mrlja ne nestane, a tada operite. Kod obojenih tkanina najsigurnije ju je prvo iskušati na skrivenom dijelu jer ih može izblijediti. Ako je mrlja na tepihu, nanesite pastu i istrljajte grubom četkom pa odmah isperite. Zubna pasta može vam uštedjeti i bojenje. Ako su djeca pastelama šarala po zidovima, nanesite malo paste na vlažnu krpu i laganim trljanjem uklonite njihova umjetnička nedjela. 

Na glačalima se povremeno može pojaviti zapečeni sloj. Silicij iz paste nježno će ga očistiti, pa će i glačalo bolje raditi. Pastu možete nanijeti i na kromirane dijelove u kupaonici i kuhinji, istrljati ih i ispolirati mekom suhom krpom. Imate li ogrebene CD-ove ili DVD-ove, možete ih pokušati spasiti tako da ih lagano istrljate pastom i isperete - ne uspijeva uvijek, no isplati se pokušati. 

Ronioci se često služe zubnom pastom kako im se naočale ne bi maglile - dovoljno je utrljati malo na staklo, a zatim dobro isprati. To može zamijeniti prilično skupe gelove za odmagljivanje, samo pripazite da ne trljate presnažno jer biste mogli ogrebati leće. Na isti način možete spriječiti i magljenje zaštitnih naočala ili zrcala. Često sviranje na klaviru ili klavijaturama može ostaviti tragove na bijelim tipkama. Očistite ih četkicom i pastom za zube, a potom ih obrišite vlažnom krpom.

Ruke lijepe kao da niste radili

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Miris češnjaka uklonit ćete ako ruke istrljate pastom pa isperete. Malo paste na četkici uklonit će prljavštinu ispod noktiju, ali i zagladiti površinu noktiju, pa će biti sjajniji.

Čisti srebrninu, uništava bisere

Prozirna pasta može zamijeniti gel za kosu jer sadrži iste topive tvari. Kosu drži snažnije od gela. Bijela pasta pomaže protiv prištića. Nanesite mrvicu na prištić prije spavanja.

Cipele bez ogrebotina

Istisnite malo paste na ogreben dio kožnatih cipela i istrljajte mekanom pa obrišite vlažnom krpom. Trljanjem zubne paste očistit ćete i tenisice te bijele potplate.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje