Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Pazite kako ličite zidove: U spavaću sobu ne smije crvena

Pazite kako ličite zidove: U spavaću sobu ne smije crvena
4

Odavno je ustanovljena povezanost između boja i raspoloženja koje izazivaju. Tako znamo da crvena podiže raspoloženje i puni energijom, što smeta dobrom spavanju

VIDEO

Boje su snažno oružje u uređenju interijera. Vrlo često nije lako kombinirati nijanse zidova s namještajem i dekorativnim predmetima u prostorijama. Kako ne biste imali većih problema i ponovljenih zahvata, evo koje biste savjete trebali uzeti u obzir prije samog ličenja.

POGLEDAJTE VIDEO: Izaberite pravu boju za svaku prostoriju u kući ili stanu

Pokretanje videa...

24sata Video 01:03

Crvena je boja sama po sebi izrazito efektna. Nije ju lako kombinirati s drugim bojama, no s bijelom i zlatnom ne biste trebali pogriješiti. S crvenom se ne treba pretjerivati, dovoljno je da njome oličite zidove u blagavaonici ili drugim prostorima u kojima se okupljaju obitelj i gosti. Crvena potiče dobro raspoloženje, ali i puni energijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Plava je boja upravo suprotna crvenoj, po svom značenju. Umjesto energičnog utjecaja crvene, plava u potpunosti smiruje i 'hladi glavu'. Zato je plava nepogrešiv odabir za spavaće sobe. Svi znamo da je u hladnijem prostoru zdravije spavati, a s plavim zidovima hladnoća će biti i podsvjesna. Ipak, pretjerivanje s plavom može doista izazvati pravi osjećaj hladnoće, posebno za zimskih mjeseci.

Boja koja pristaje svim prostorijama u kući ili stanu je zelena. Ona je osvježavajuća, a ujedno i vrlo relaksirajuća. Gdje god želite stvoriti dojam zone za odmor, oličite zidove zelenom bojom.

Jeste li ikad čuli za pojam 'gledam svijet kroz ružičaste naočale'? S ružičastim zidovima tako se možete i osjećati. Bar 20 minuta nakon ulaska u prostoriju. Onda počne evocirati uspomene iz djetinjstva. Najbolje ju je stoga 'ubaciti' u sobu svoje princeze, a u zajedničkim prostorijama kombinirati je u manjoj količini s drugim bojama.

S bijelom ste uvijek sigurni da ćete se moći poigrati sa zanimljivim namještajem i umjetninama. Jedini je problem bijele taj što prostor može učiniti 'preprozračnim' i praznim. Najbolje ju je stoga 'baciti' u prostore koji su skučeniji ili niži (poput tavanskih prostora).

Smeđa boja oduševljava u svim nijansama. Umirujuće su, a pružaju i velik osjećaj sigurnosti i komfora. Također potiče osjećaje intimnosti i zajedništva. Ipak, neke nijanse, koje graniče s crnom, znaju biti pomalo zastrašujuće i poticati melankoliju. Smeđa najbolje izgleda u kombinacijama s drugim nijansama i bojama.

Žuta boja je dvosjekli mač. Dok svijetle nijanse daju osjećaj sreće i asociraju na sunce, one jače, dramatičnije zapravo izazivaju agresivnost i frustriranost. Dizajneri ne preporučaju žutu kao 'dominantnu boju u prostoru', ali svakako preporučaju žute komade namještaja i dodatke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara