Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Penis puca, misli svojom glavom i pati od stresa

Nad penisom ne postoji kontrola kao nad ostalim ekstremitetima, jer je povezan s autonomnim živčanim sustavom koji nije u svjesnoj domeni

Shuter
Foto: Shuter
2 komentara

Andro-Penis je nova naprava za produljivanje penisa, a kako bi ispitao potencijalno tržište, njegov tvorac dr. Eduardo Gomez de Diego proučio je penise u 15 zemalja. Prema njegovim rezultatima, prosječna veličina na svijetu je 14 cm. I dok će svoju napravu, koja penis povećava bezbolno rastežući tkivo, malo teže prodati Francuzima, s prosjekom od 16 cm, u Južnoj Koreji, prosjeka 9,6, i Indiji (10,2) će biti vrlo tražena. No za te prosjeke moguće da su krive okolnosti. Na penis itekako utječe raspoloženje muškarca: stres na njega ima isti efekt kao i hladan tuš, a ako je opušten i dobro raspoložen, i njegov penis je veći, kaže Drogo Montague, urolog s klinike u Clevelandu. A ako ste pomislili kako penis “živi” svoj paralelni život, bili ste u pravu. Nad penisom ne postoji ni približna kontrola kao nad ostalim ekstremitetima, jer je povezan s autonomnim živčanim sustavom koji nije uvijek u svjesnoj domeni, primjerice regulira otkucaje srca i krvni tlak. Također, mnogima je nepoznato kako penis ima oblik bumeranga. Premda sudeći po vidljivom dijelu ne djeluje tako, onaj nevidljivi daje mu upravo takvo obličje. I još jedna vrlo važna činjenica: penis može puknuti. Postoji i izraz, fraktura penisa, i nije riječ o bezazlenoj ozljedi. Ovu ozljedu prati zvuk lomljenja i promjena boje u modro, čak crno, i neopisiva bol. Češća je kod mlađih muškaraca, kod kojih je penis krući, a kako bi se izbjegla, penisom, željama usprkos, ne smije se prejako udarati o pubičnu kost partnerice. Utješna vijest: ova je ozljeda vrlo rijetka.

Hrvatima 1,5 cm veći od prosjeka svijeta
U 97,5 posto slučajeva Andro-Penis će povećati penis za tri do pet centimetara, uvjerava dr. Gomez, koji je pomogao oko 1500 muškaraca. No njegovo pomagalo neće trebati Hrvatima. Iako ih ispitivanje nije obuhvatilo, prošle studije su pokazale kako je Hrvatima za 1,5 cm veći od svjetskog prosjeka koji je 14 cm.

Može se povećati i operacijom
Zahvaljujući bumerang obliku penisa, muškarci nezadovoljni veličinom svog organa mogu se podvrgnuti operaciji povećanja na, zapravo, prirodan način. Operacijskim zahvatom presječe se ligament koji drži korijen penisa kako bi se organ izvukao prema gore, no nuspojave, poput nestabilnosti penisa, su česte.

Mali penisi više narastu ako se uzbude
Ne postoji veza između veličine penisa i brzine erekcije. Također, pogrešno je smatrati kako veličina penisa jamči i bolju čvrstoću. Analiza nad tisuću muškaraca koju je proveo znanstvenik Alfred Kinsey pokazuje kako penisi koji su u opuštenom stanju kraći, u erekciji dosežu dvaput veću dužinu nego duži penisi.

pušenje može smanjiti penis za dva cm
Sve što šteti krvožilnom sustavu, pa tako i pušenje, smanjuje i omekšava penis. No nikotinska ovisnost dodatno smanjuje veličinu. Pušači svom penisu mogu “skinuti” i do dva centimetra, jer nikotin smanjuje proizvodnju elastina pa se tkivo penisa teže razvlači i postaje kraće tijekom erekcije.

Diže se kako poželi, osobito tijekom sna
Seksualna napetost u muškarca nije voljna stvar. Impulsi iz mozga tijekom REM faze uzrokuju erekciju, neovisno sanja li muškarac o seksu ili u snu ponavlja ispitno gradivo. Također, ujutro će se muškarci često probuditi s erekcijom, htjeli ili ne. Budeći se, organizam šalje dušik kako bi ubrzao krvotok. A ubrzanje krvotoka i rast tlaka uzrokuju i slijevanje krvi u penis.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message