Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Pet koraka do posve novih, svježih i kreativnih ideja

Pet koraka do posve novih, svježih i kreativnih ideja
1

Promišljanje prije spavanja, čitanje knjiga te oslobađanje od sumnji daje podsvijesti šansu da sama dođe do novoga i neočekivnog rješenja

VIDEO

Usredotočite li se na probleme koji vas okupiraju neposredno prije odlaska na počinak, lako je moguće da ćete se probuditi s gotovim rješenjem, tvrde psiholozi. Iako toga niste svjesni, vaš mozak, objašnjavaju, čak i dok spavate, nastavlja s obradom i vrednovanjem misli i ideja. Tako će, dok vi odmarate, vaša podsvijest možda osmisliti i ponuditi vam odgovor.
Stresna, obvezama pretrpana svakodnevica nerijetko može sputati ili čak posve stopirati kreativnost, maštu i inovativnost. Da biste spriječili pražnjenje duha i razvoj malodušnosti, ne prepuštajte se rutinskome čekanju novih ideja koje bi se trebale pojaviti niotkuda. Njihovo nastajanje, umjesto toga, potaknite svjesnim promišljanjem i konkretnim akcijama, savjetuju stručnjaci. Započnite, primjerice, upravo s ciljanim razmišljanjem prije spavanja. Bit ćete sretniji, zadovoljniji i ispunjeniji, a vaše bi nedoumice brzo mogle postati stvar prošlosti.

SUMNJA U SEBE NAJGORI JE NEPRIJATELJ INOVATIVNOSTI
Ljudi ponekad odugovlače s provođenjem ideja i osmišljenih rješenja upravo stoga jer im se čine prejednostavnima da bi bila učinkovita, navode psiholozi. Razmišljate li previše o rješenju koje ste smislili, lako ćete sami sebe uvjeriti da je vaš odgovor blesav ili da ne vrijedi apsolutno ništa. Sumnja u samoga sebe najgori je neprijatelj inovativnosti i uspjeha, ističu stručnjaci. 
ZADRŽITE OTVORENI STAV PREMA NOVIM IDEJAMA
Uvjerite li sami sebe da znate apsolutno sve o određenoj temi, zasigurno nikada nećete doći do novih ideja ili rješenja. Također, odbijate li priznati da su neka vaša trenutačna uvjerenja možda pogrešna, iako vam okolina to sugerira, u potpunosti stopirate svoj razvoj, tvrde stručnjaci. Umjesto toga budite otvoreni prema idejama i sugestijama drugih te prihvatite činjenicu da uvijek postoje stvari koje možete naučiti. Nije nužno objeručke prihvatiti svaku novu informaciju, no prije nego od nje odustanete, dobro je procijenite.
ZAPISIVANJE IDEJA, POUKA I CITATA
Najbolje ideje najčešće dođu dok radite nešto posve nevezano za samu problematiku, kažu psiholozi. Zato je pametno sa sobom uvijek nositi blok ili bilježnicu, u koje ćete moći bilježiti svoje nenadano iskrsle ideje i zamisli. To vam može dobro doći i kod čitanja zanimljive i poučne knjige, čije pouke ili citate želite zapisati. 
ČITANJEM DO STRUČNOSTI I ZNANJA
Gajite li poseban interes za određenu temu, usredotočite se na čitanje stručnih knjiga na tu temu. Znanje o nekom predmetu postaje ugrubo zadovoljavajuće već nakon čitanja triju kvalitetnih knjiga o toj tematici, tvrde stručnjaci.
UČENJE NA VLASTITOJ KOŽI
Sumnjate li da ste sposobni smisliti dobre ideje koje još nikome nisu pale na pamet, takvo vas razmišljanje neće pomaknuti naprijed, nego će vas još dodatno i unazaditi. Odbacite sumnje, oslobodite se predrasuda i dopustite si učenje na vlastitoj koži.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku