Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pikantni burrito i taquitosi za sočno tjeranje vrućine

Pikantni burrito i taquitosi za sočno tjeranje vrućine
1

Pirjano sezonsko povrće, meso ili riba te ljuta domaća salsa posuti ribanim sirom, a umotani u malu tortilju, postaju sočno i pikantno predjelo

VIDEO

U Meksiku se uz gotovo svaki obrok jedu tople tortilje koje se pune paprikama, kukuruzom i rajčicama, ali i malo jačim kombinacijama od mesa i graha. Oni koji ne vole ljuto, u umak ili salsu mogu staviti blage feferone. Glavni sastojci salse su ljute papričice, rajčice, luk i korijandar. A začini poput kajenskog papra, čilija i feferona pomažu tijelu da lakše podnese vrućinu. Jela se najviše razlikuju po načinu slaganja tortilja. Burrito se slaže u obliku omotnice za pisma da se može jesti iz ruke, a taquitosi u male tortilje za predjelo. Enchilade se napune nadjevom, pa smotaju kao palačinke, pospu sirom i peku u pećnici.

TAQUITOS OD MESA I KRUMPIRA
Sastojci: 300 g mljevenog mesa, veliki krumpir, pola žličice papra, pola žličice soli, četvrtina žličice češnjaka u prahu, pola narezanog bijelog luka, mala ljuta papričica, mala narezana rajčica, 6 tučenih jaja, 12-15 malih tortilja.
Popržite narezani krumpir i meso, pa iscijedite višak masti. Začinite i dodajte luk, narezanu papričicu, i rajčicu. Pirjajte dok povrće ne omekša povremeno miješajući. Dodajte jaja i čekajte dok ne omekšaju, a ne dok se osuše. Ugrijane tortilje napunite nadjevom i i smotajte u male taquitose kao palačinke. Poslužite uz sir, pikantnu salsu ili kiselo vrhnje.

BURRITO SA SLANINOM I GRAHOM
Sastojci: 400 g govedine narezane na komadiće ili trake, ljuta papričica, narezani luk, češanj češnjaka, tabasco umak, 2 oguljene i na kockice narezane rajčice ili konzerva rajčice, konzerva graha, manja konzerva kukuruza, tortilje, topljivi sir. Meso popržite na luku i češnjaku dok ne omekša, pa dodajte rajčicu, češnjak, tabasco i narezanu ljutu papričicu. Pirjajte dok meso ne bude gotovo, a zatim dodajte grah i kukuruz pa kuhajte još 10-20 minuta. Servirajte na toploj tortilji, a nju samo preklopite da dobijete tacos. Pospite ribanim sirom koji možete rastopiti po umaku ili tortilji.

LJUTA MEKSIČKA SALSA OD RAJČICE
Sastojci: Ljute papričice po izboru, 4 šalice slatkog luka, 4 šalice oguljene i narezane rajčice, 1 šalica bijelog šećera, pola šalice smeđeg šećera, pola šalice soka od limete, 2 žličice mljevenog češnjaka, 4 šalice soka od rajčice, 4 šalice vinskog octa, 2 žličice korijandra i sol.
U posudu za kuhanje stavite ljute papričice, luk, rajčice, ocat, sok limete, češnjak, korijandar, sok od rajčice i smeđi šećer. Promiješajte i pustite da zakuha. Kuhajte 20 minuta na jakoj vatri, dodajte bijeli šećer i sol, pa pirjajte 10 minuta. Ovisno o tome koliko sladak umak želite, mijenjajte količinu šećera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam