Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Pilates sprema tijelo i um za seks iz najluđih snova

Osim što poboljšava fleksibilnost zglobova, zbog bolje cirkulacije pilates jača i libido, a vježbanjem kontroliranja tijela produljuje užitak u orgazmima

fotolia
Foto: fotolia
1 komentara

Pilates za seks ne trenira samo tijelo nego i mozak jer se vježbanjem poboljšava skladnost pokreta i koncentracija. Tako vježba kontroliranje vlastitog i instinktivno osluškivanje partnerova tijela, pa uživanje počinje već prvim dodirom. Osim toga podiže razinu energije i pomaže izbaciti negativnosti. Jačajući samopouzdanje, otpušta kočnice koja su glavna prepreka prepuštanju strastima. Vježbe u pilatesu prirodno se izmjenjuju, pa “teku” baš kao i seks. Također, poboljšava držanje, vraća gipkost, izvrstan je i za jačanje trbušnih i leđnih mišića te mišića kralježnice zaslužnih za izdržljivost.
No pilatesom se poboljšava i cirkulacija jer zahtijeva duboko, kontrolirano disanje, što rezultira bržim dotokom kisika u mišiće. Stoga je itekako koristan muškarcima koji pate od erektilne disfunkcije. Pilates se fokusira i na koordinaciju svih dijelova tijela te postizanje boljeg osjećaja ravnoteže. No taj sve popularniji oblik vježbanja osobito je blagotvoran za jačanje mišića zdjeličnog dna jer što su oni snažniji, to su orgazmi intenzivniji. Vježbanjem tih mišića povećava se dotok krvi u zdjelicu, a time i seksualna želja.

Vježba li se pilates samostalno, veća je opasnost od ozljede
Sjednite na pod tako da vam se dodiruju stopala. Pritisnite koljena što bliže podu te se nagnite prema naprijed koliko god možete. Duboko dišite. Ta vježba osobito je dobra za leđa te mišiće zdjeličnog dna.Možete je raditi sami, no kao i sve ostale vježbe, bolje je uz nadzor instruktora.

Vježba za jačanje zdjeličnih mišića
Lezite na pod savijenih koljena, u položaj kao da ćete raditi trbušnjake. Ispružite ruke tako da su usporedne s tijelom, a dlanovi na podu. Nakon toga koristite se trbušnim mišićima kako biste podignuli središnji dio tijela i ostanite u tom položaju nekoliko sekundi. Pri spuštanju na podu ponovno se služite trbušnim mišićima. Ne zaboravite duboko disati.

Vježba za fleksibilnost kralježnice i zglobova
Lezite ruku ispruženih iznad glave. Podignite noge od poda tako da su koljena iznad kukova. Na udah podignite gornji dio tijela do ruba lopatica. Pružite noge pod 90 stupnjeva pa lagano dijagonalno. Pulsirajte rukama pet puta na udah i pet puta na izdah dok ne dođete do sto. Spustite noge toliko nisko koliko možete kontrolirati donji dio leđa.

"Stotica" je izvrsna za trbušne mišiće
Lezite rukama ispruženih okomito iznad glave, a kukovi i noge su pod 90 stupnjeva od poda. Izdahnite te pridignite ruke, glavu i prsa prema naprijed, a noge su sasvim ispružene okomito od poda. Ruke, glava i prsa ostaju u tom položaju, a noge spuštate da budu 45 stupnjeva od poda. Duboko dišite. Zatim se ponovno vratite u početni položaj s rukama iznad glave.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message