Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Pjevačica: Bila sam trudna, ali izgubila sam bebu na pozornici

Čudan je to osjećaj. Gledati lica nekoliko stotina tinejdžera dok krvarite kroz odjeću, i još morate napraviti show, ispričala je poznata američka pjevačica Halsey

VIDEO

Pobacila sam na pozornici, usred svojeg koncerta. Razmišljam o zamrzavanju jajnih stanica kako bih zaštitila svoju plodnost, počela je priču o tužnom periodu svojeg života popularna američka pjevačica Halsey (23), nominirana za nagradu Grammy.

Opisala je svoju borbu s endometriozom.

Ispričala je kako je godinama imala problema s ovom bolešću, trpjela je velike bolove tijekom menstrualnih ciklusa, padala u nesvijest, a liječnicima je, kaže, dugo trebalo da postave pravu dijagnozu. Sada je uz medicinsku pomoć uspjela svesti simptome na minimum.

Singer Halsey arrives for an amfAR gala to celebrate Lee Daniels during New York Fashion Week in New York

- Endometriozu karakterizira rast endometrijskog tkiva (sluznice maternice) izvan šupljine maternice, odnosno tamo gdje je ne bi trebalo biti. Javlja se s prevalencijom od 5-10 % žena reprodukcijske dobi, najčešće od 24-45 godine života, kronična je, kompleksna i progresivna bolest. Vrlo često je odgovorna za zdjeličnu bol i smanjenu plodnost - objasnili su u Poliklinici za ginekologiju i opstetriciju Ginecej.

Upravo pobačaj i ta dijagnoza nagnali su Halsey da ozbiljno razmisli o zamrzavanju svojih jajašaca kako bi bila sigurna da će jednog dana uspjeti postati majka, prenio je Daily Mail.

Bila je na 20 svadbi u 4 godine: Zbog dugova živi s roditeljima
Bila je na 20 svadbi u 4 godine: Zbog dugova živi s roditeljima

Prisjetila se kako je nitko nije razumio tijekom bolnih perioda, pa čak ni vlastita obitelj.

- Cijeli život mi je majka govorila: "Žene u našoj obitelji jednostavno imaju jako loše menstruacije". Bilo je to nešto s čim se ona nosila i očekivala je od mene isto, da prihvatim kako je to dio mojeg života - rekla je gostujući na televiziji u emisiji The Doctors.

Ipak, PMS i grčevi su jedna stvar, a ono što je ova žena proživljavala bilo je nešto sasvim drugo, nešto puno gore.

Tune in tonight to The Tonight Show Starring Jimmy Fallon to see my very first performance of Now or Never! 11:35pm EST on NBC! 📷: Andrew Lipovsky/NBC

Objavljuje Halsey4. svibnja 2017

- Kada sam krenula na turneje, nastupala na koncertima i putovala, stres je pogoršao moje simptome. Cijelo vrijeme sam padala u nesvijest. Govorili su mi da se to događa jer previše brinem. Dali su mi krivu dijagnozu - kronični umor i tjeskoba. Na jednoj od svojih prvih turneja, probudila sam se s užasnom boli i toliko sam krvarila da sam iz autobusa pojurila u obližnji hotel, mislila sam da ću povraćati. Nekoliko minuta kasnije probudila sam se na podu kupaonice. Otišla sam do autobusa i na ulici ponovno pala u nesvijest. Odvezli su me u bolnicu - prisjetila se.

Konačno je dobila pravu dijagnozu, zahvaljujući liječnici dr. Thais Aliabadi.

- Bilo je to veliko olakšanje, to sve nije bilo samo u mojoj glavi. Bilo mi je lakše jer sam znala što mi je i kako se nositi s time - dodala je.

⭐️

Objavljuje Halsey24. lipnja 2016

Nakon toga ponovno je krenula na turneju i saznala da je trudna. Ali, pobacila je, i to tijekom nastupa.

- Prije nego sam mogla shvatiti što to znači za mene, i što to znači za moju budućnost, moju karijeru, moj život, moj odnos... pobacila sam na pozornici, usred mojeg koncerta. Čudan je to osjećaj. Gledati lica nekoliko stotina tinejdžera dok krvarite kroz odjeću, i još morate napraviti show - ispričala je.

Odlučila je kako više ne može tako živjeti i potražila pomoć dr. Aliabadi, željela je tretman koji će joj olakšati život. Prije godinu dana bila je na operaciji. 

Život bez seksa: 'U braku smo 6 godina, ali nismo bili intimni'
Život bez seksa: 'U braku smo 6 godina, ali nismo bili intimni'

Sada želi zamrznuti svoja jajašca kako bi bila sigurna da će jednog dana imati priliku postati majka.

- Ljudi me pitaju "Zašto to činiš, pa tek su ti 23 godine?", ali meni je to važno, to mi je neka rezerva. Moram biti agresivna u zaštiti svoje plodnosti i zaštiti sebe. Reproduktivna bolest je tako frustrirajuća jer se uistinu možete osjećati kao da ste manje žena. Ne osjećate se seksi, ne osjećate se ponosno. Ovo što sam odlučila napraviti za mene je jako važno - rekla je pjevačica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'