Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Plan slavnog kuhara Anthonya Bourdaina štedi vam vrijeme

Plan slavnog kuhara Anthonya Bourdaina štedi vam vrijeme
1

Tajne dobre organizacije: Slavni chef zna kako bi bez dobrog plana u kuhinji zavladao kaos, a s njegovim se taktikama slažu znanstvenici i poslovni savjetnici

VIDEO

Ako precizno odmjerite zalihe soli i mljevenog papra, pustite da maslac omekša do savršene teksture te stvari postavite na mjesto tako da ulje, vino i začine možete pronaći žmireći, znate tajnu uspjeha vrhunskoga kuhara, tvrdi chef Anthony Bourdain. 

Mnogi poslovni savjetnici slažu se sa slavnim kuharom te kažu kako to vrijedi u svakoj profesiji. 

- Vrlo je korisno imati planove ‘na papiru’, u bilježnici ili na nekom od elektroničkih uređaja - kaže Mirta Fraisman Čobanov, direktorica Partus centra za edukaciju i savjetovanje. 

Kratkim svakodnevnim planiranjem možemo povećati svoju učinkovitost za čak 22,8 posto, odnosno uštedjeti petinu radnog vremena, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Harvard koje je vodila profesorica Francesca Gino. A kako biste lakše vodili evidenciju obveza, poslužite se tehnologijom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Postoji niz aplikacija i servisa koji u tome mogu pomoći (npr. Google kalendar, Business Calendar za Android uređaje). Za one koji preferiraju papir i olovku, tu su dobri stari ukoričeni planeri - kaže Čobanov i dodaje:  

- Ponedjeljak ujutro idealan je za provjeru tjednog plana, a svaki dan prije nego što počnete raditi, vizualizirajte najvažnije zadatke. Tako se mozak priprema za ono što treba učiniti i puno je veća vjerojatnost da ćete to ostvariti - zaključuje.

Prvo popis 

Početak svakog radnog dana posvetiti organiziranju radnog vremena i zadatke poredajte po važnosti, kaže Ana Vuger, PR iz agenicije Dekra.

Red za e-poštu 

Nakon popisa najvažnijih zadataka, posvetite se čitanju e-mailova i poruka. Odmah odgovorite na najvažnije.

Bez pogreške 

Zadatke počnite rješavati jedan po jedan jer tako smanjujete mogućnost pogreške, napominje Vuger.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru