Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

'Planiramo uvesti seksualni odgoj za mlade i tete čuvalice'

Započela je Sanagravida crowdfunding kampanja kojom se prikupljaju sredstva za unaprjeđenje i proširenje centra. U planu je i radionica za mlade o seksualnom zdravlju i prevenciji trudnoće

0 komentara

Zagreb je u listopadu prošle godine dobio prvi centar koji objedinjuje savjetovanje, edukacije, vježbanje trudnica i žena općenito - SanaGravida. U četvrtak, 27.06.2019. je započela Sanagravida crowdfunding kampanja kojom se prikupljaju sredstva za unaprjeđenje i proširenje centra. 

Video možete pogledati ovdje:

Prikupljenim sredstvima se planira uvesti više programa kao što su: radionica o seksualnom odgoju za mlade, edukacije o prehrani i slično. Žele i organizirati i opremiti Dječji boravak u kojem će tete čuvalice paziti na djecu dok  se mame rekreiraju na treningu, tečaju ili radionici. U planu je i zapošljavanje dodatne fitnes trenerice i stručnjaka te ulaganja u izradu web stranice, opreme za predavaonu, vježbaonu, radne materijale, literaturu, modele ljudskog tijela...

Cilj centra SanaGravida je potaknuti promjenu u našem društvu kroz edukaciju ljudi o zdravim navikama, o njihovim tijelima, trudnoći, porodu, brizi za novorođenče i majku, brizi za njih same.

Mladima žele pružiti radionice o seksualnom zdravlju i prevenciji neželjenih stanja te kroz vježbanje i fizičku aktivnost pomoći ženama da prigrle svoje tijelo i zaborave apele globalnih medija i kratkotrajnih trendova koji već godinama doprinose porastu  poremećaja u prehrani i narušavanju psihofizičkog zdravlja svih nas.

'PREŠLA JE GRANICU' Ženu napali jer je rekla posinku da je u redu da ju zove mama

Voditeljica i vlasnica, Valentina Sumpor (bacc.oec. certificirana fitnes trenerica) objasnila je kako je došlo do ideje o centru SanaGravida te što ju je potaknulo da se usmjeri na rad s ovom posebnom nišom.

- U životu sam se susrela s problemima žena našeg društva i sama proživjela razne; od poremećaja u prehrani, pretilosti do depresije zbog nedostatka znanja o vlastitom tijelu. Potreba žena koju sam prepoznala u društvu i da budem iskrena u samoj sebi je ono što me potaknulo na otvaranje centra SanaGravida za unaprjeđenje kvalitete života žena. Vjerujem da se kroz edukaciju i fizičku aktivnost, holističkim pristupom može potaknuti promjena koju trebamo u našoj zajednici, da se može pomoći ljudima da pomognu sami sebi i ostvare kvalitetniji život. Surađujem sa svojom majkom Blaženkom Sumpor koja je primalja 34 godine, uz još par suradnica. One pružaju savjete, drže edukacije ženama o trudnoći i svemu što ona donosi te o ženskom zdravlju, a ja vodim centar, držim treninge za trudnice i žene svih dobi, vježbe disanja i meditacije - izjavila je.

O centru

SanaGravida je počela s radom u 10. mjesecu 2018. na adresi Ilica 117 1a u Zagrebu kao prvi centar u Hrvatskoj koji ima objedinjene edukacije, tečajeve o ženskom zdravlju, trudnoći, porodu, skrbi za novorođenče i rekreacijsko vježbanje za žene svih dobi. 

Valentina ističe da je mali broj osoba po grupi ključan za ostvarivanje poluindividualanog  pristupa prema svakome, za prilagodbu vježbi, za pružanje točne i kvalitetne informacije te davanja  potpunog odgovora na svako pitanje; tako da u skladu s time broj osoba na treninzima i po seansi tečaja/edukacije ne prelazi više od šest. 

ŠKAKLJIVA SITUACIJA 'Moja žena je trudna, a ja ne mogu imati djecu' Tko je otac?

Dosad je tečajeve o trudnoći, savjetovanja i treninge prošlo 87 žena.

Sredstva prikupljena kampanjom iskoristit će se za nužnu radnu opremu, materijale i zapošljavanje dodatnih djelatnika kako bi svim polaznicima mogli omogućiti  mjesto  gdje mogu vježbati i raditi na sebi bez stresa i pritiska okoline; mjesto gdje kroz izmjenu iskustva žene postaju podrška jedna drugoj, gdje se podiže razina samosvijesti i brige za sebe i druge.

Budite zajedno s Valentinom i Sanagravidom promjena koju želite vidjeti. 

Svoj doprinos i podršku ovoj vrijednoj misiji i cilju možete dati na linku ispod, obavezno podijelite i proslijedite dalje: 

https://www.facebook.com/SanaGravida/

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message