Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

Plus size pustolovka: Ima 136 kg i osvojila je Kilimandžaro

Željela je svima pokazati kako kilaža ne mora biti smetnja na putu ostvarenja snova, čak i ako su teški fizički napori u pitanju. Kara ima 41 godinu i majka je troje djece

21 komentara

Kara Richardson Whitely (41), majka troje djece iz SAD-a, osvojila je vrh Kilimandžara visok skoro 6000 metara - i to dva puta. Prošla je sve etape vrlo napornog uspona na najviši vrh Afrike, a jednom je u tome uspjela iako je težila čak 136 kilograma. Željela je svima pokazati kako kilaža ne mora biti smetnja na putu ostvarenja snova, čak i ako su teški fizički napori u pitanju. Iskustvo opisuje na svojoj web stranici, a napisala je i knjigu sa svim detaljima puta, psihičkim i fizičkim borbama itd.

Foto: Facebook/RNK Sladorana S prevelikom kilažom Kara se bori se devete godine života kad su joj se roditelji rastali, a otac je napusti obitelj. Sve je počelo kulminirati nakon što je navršila 12 godina. Seksualno ju je zlostavljao prijatelj njezinog brata. To je ostavilo duboke psihičke posljedice i tad je hranu počela doživljavati kao utjehu.

Prvi put je osvojila vrh 2007. godine zajedno sa suprugom Chrisom nakon što je izgubila 54 kilograma. Dvije godine kasnije rodila je dijete i ponovno se udebljala. Imala je 136 kilograma. Pokušala se ponovo uspeti na vrh Kilimandžara, ali taj put nije imala dovoljno snage. Pokušala je ponovo 2011. i uspjela, piše USA Today.

Foto: Facebook/RNK Sladorana

- San o usponu na Kilimandžaro pojavio se dok sam još imala 163 kilograma. Tad se nisam mogla uspeti ni uz stepenice, a da ne ostanem bez daha. Gledala sam kataloge koji su mi dolazili doma i sanjala o tim mjestima - Alpe, Machu Picchu, Klimandžaro. Ali, u isto vrijeme sam u rukama držala i ogroman komad čokolade - prisjetila se Kara i poručila svima da slijede svoje snove.

Trenutno putuje i održava motivacijske govore u raznim sveučilištima i organizacijama poput Googlea. Opisuje im svoju avanturu, priča o preprekama koje su hjoj se našle na životnom putu, o poremećaju u prehrani, zatim koliko je za sretan život važno prihvatiti svoje tijelo i samoga sebe itd.

Foto: Facebook/RNK Sladorana

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message