Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pogledaj draga kako sam uspio povećati naš mali stan

Pogledaj draga kako sam uspio povećati naš mali stan
3

Osim bojenja u svijetle nijanse, mali stan povećat će zastori, tamne boje na prozorskom zidu, zrcalo na kraju hodnika i izbacivanje velikih komada namještaja

VIDEO

Što su zidovi svjetliji, to će prostorija djelovati veće. Stoga su za mali prostor idealne bijela, bež, varijante svijetlosive te prigušene pastelne boje. Ipak, ponegdje je dobro upotrijebiti i tamniju nijansu neutralne boje, savjetuju dizajneri interijera. Tamnijim bojama najbolje je obojiti zidove s prozorima ili one s više otvora - za vrata, prozore i sl. Zbog prirodnoga prozorskog svjetla tamna boja zida djelovat će svjetlije, a sličan učinak imat će i vrata prema hodniku, kuhinji ili drugoj prostoriji. Tamnu boju zida “razbit” će i pokućstvo ako ga postavite ispred tog zida. Iluziju povećanja prostora zrcalom postići ćete postavite li ga na dnu hodnika - tad će djelovati izduženije. 

Zrcalo možete postaviti i na zid nasuprot prozoru. Reflektirano prirodno svjetlo otvorit će skučeni prostor. Prirodno svjetlo maksimalno je poželjno u malim prostorima, ističu stručnjaci. Stoga umjesto masivnih, teških i tamnih zastora radije upotrijebite nježne, tanke, svijetle i prozirne, koji će ublažiti oštru svjetlost, a pritom “okupati” prostor s puno prirodnog svjetla.

Iz malih stanova također je najbolje izbaciti veliko pokućstvo, a urediti ih manjim ili multifunkcionalnim namještajem koje služi namijenjenoj svrsi, a uz to ukrašava prostor.

Sitni detalji i uzorci vizualno ‘podižu’ sobu

Prozori, zrcala i neutralne boje vizualno će učiniti prostor većim. Osim višenamjenskim pokućstvom, koje uz osnovnu funkciju služi za odlaganje i čuvanje stvari, mali prostor poželjno je ukrasiti okvirima, suvenirima ili jastucima sličnog uzorka. No bez pretjerivanja.

Odabir boja i kombinacija

Oku ugodne kombinacije boja oživjet će skučeni dom. Žive boje, poput crvene, unijet će toplinu i energiju u male prostorije.

Sivo-crvena kućna oaza

Osim bijelom skučene prostore možete ukrasiti i sivom. Nabavite li i crveno-crne detalje, učinit ćete prostoriju ugodnom za boravak.

Višenamjensko pokućstvo

Multifunkcionalni namještaj najbolji je za mali prostor. Nabavite dvosjed koji se razvlači te ima ugrađen stolić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje