Ovako dugački prženi krumpirići omiljena su poslastica u Japanu. Zapravo ih je vrlo jednostavno napraviti, a serviraju se s majonezom i posebnim ribljim začunom - katsuobushijem
JAPANSKA VARIJANTA
Pogledajte kako napraviti vrlo dugačak pomfrit - odlična ideja
Ovako pripremljene krumpiriće serviraju u baru "Harajuku Gyoza" u Australiji, a gosti ih jednostavno obožavaju. Inače, ovako dugačak pomfrit omiljena je poslastica u Japanu.
Servira se najčešće s majonezom i katsuobushijem (morski specijalitet prokuhanih, fermentiranih i usitnjenih fileta tune ili palamide - koristi se kao začin za razna jela).
Pripremaju ih zapravo od pire krumpira od kojeg oblikuju loptice. Potom loptice stavljaju u poseban uređaj i pritisnu ga iznad vrelog ulja. Iz uređaja izlaze dugačke trake koje nakon vrlo kratkog prženja postaju slasni, hrskavi pomfrit.
Pogledajte kako to izgleda u videu:
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku