Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Pogledajte kako napraviti vrlo dugačak pomfrit - odlična ideja

Ovako dugački prženi krumpirići omiljena su poslastica u Japanu. Zapravo ih je vrlo jednostavno napraviti, a serviraju se s majonezom i posebnim ribljim začunom - katsuobushijem

9 komentara

Ovako pripremljene krumpiriće serviraju u baru "Harajuku Gyoza" u Australiji, a gosti ih jednostavno obožavaju. Inače, ovako dugačak pomfrit omiljena je poslastica u Japanu.

Servira se najčešće s majonezom i katsuobushijem (morski specijalitet prokuhanih, fermentiranih i usitnjenih fileta tune ili palamide - koristi se kao začin za razna jela).

 

We love this awesome photo of our Long Fries from our friend @foodieadam at the #nightnoodlemarkets 🍜 So yum. So fun 😋

A post shared by Harajuku Gyoza (@harajukugyoza) on

Pripremaju ih zapravo od pire krumpira od kojeg oblikuju loptice. Potom loptice stavljaju u poseban uređaj i pritisnu ga iznad vrelog ulja. Iz uređaja izlaze dugačke trake koje nakon vrlo kratkog prženja postaju slasni, hrskavi pomfrit.

Pogledajte kako to izgleda u videu:

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message