Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
1 komentara

Posteljinu čuvajte na suhom i tamnom mjestu u vrećicama

Nema ništa ljepšeg od mirisnih plahti i polaganja glave na svilenkasto mekani jastuk. No čuvanje posteljine znači više od samog pranja. Naime, važno je i njihovo pravilno skladištenje

1 komentara

Voditeljica marketinga Frettea Amy Skarbnik, poznatog talijanskog dobavljača posteljine, objasnila je kako maksimalizirati rok trajanja posteljine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pronađite taman, suh prostor

- Svu posteljinu čuvajte u suhom prostoru sa minimalnim izlaganjem svjetlosti - tvrdi Skarbnik. Ormar za posteljinu je idealan, ali ako ga nemate, ona predlaže da posteljinu spremite u krevet (ako imate onaj kojem unutrašnjost služi kao spremište) ili manji ormarić za odlaganje kao alternativu.

Držite ih u spremniku

Zaštitite svoje posteljine od prašine, tako što ćete ih čuvati u spremniku za tkaninu.

- Torba od bijele tkanine je najbolja opcija i preporučujemo stavljanje papira bez kiseline između setova posteljine kako bi se omogućila veća cirkulacija zraka - savjetuje Skarbnik.

Foto: Lull.hr

Izbjegavajte plastiku

- Možda će biti primamljivo posteljinu ostaviti u plastičnim vrećicama iz kemijske čistionice, ali nemojte to učiniti - naglašava Skarbnik. Pored plastike, trebali biste se kloniti i cedra ili kartona kako biste spriječili žutilo i kako bi posteljina ostala snježno bijela.

IDILA Lako je tako raditi od doma: Kućni uredi koji će vas zadiviti

Budite jednostavni

Da biste svoj prostor za skladištenje uredili i organizirali, a ujedno izbjegli prenatrpanost, ograničite se na tri seta plahti po krevetu i na samo tri seta ručnika (uključujući i ručnik za ruke) po osobi, plus dodatni set za goste.

Foto: Pixabay/Merseyside Police

Koristite mirisne vrećice

Mirisne vrećice, iako nisu nužne, lijep su način da suptilno pojačate miris posteljine kad ih stavljate na stražnju stranu vašeg ormara.

- Samo provjerite je li vrećica u bijeloj boji kako vam niti jedna boja ne bi mogla ostati na posteljini - kaže Skarbnik. Također možete koristiti mirisne trake za ladice, piše Architectural Digest.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA IVAN ĐIKIĆ

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message