Obavijesti

Lifestyle

Komentari 34

Povećala je grudi zbog dojenja: 'Daju mi više samopouzdanja'

Alice ima dvoje djece, 7-mjesečnu Elizabeth i 3-godišnjeg Hectora. Oboje ih je dojila sve dok nisu napunili pet mjeseci. Smatra da bi se svatko trebao osjećati ugodno u svojoj koži

VIDEO

Alice Coombe (24) iz Devona u Velikoj Britaniji prije je nosila grudnjak veličine 32A, a sada 34DD. Kaže kako je povećala grudi kako bi imala više samopouzdanja dok doji svoje dijete i bolje se povezala s njime. Na zahvat je otišla 2016. godine, prije rođenja drugog djeteta, kćeri Elizabete. Oduševljena je rezultatom. 

Prije operacije je razgovarala s kirurgom i objasnila mu kako bi željela da implantate smjesti ispod mliječnih žlijezdi kako bi bez problema mogla hraniti dijete, prenosi The Sun.

368770477

- Dojenje je za mene jako važno. Osjećam da je to proces povezivanja s bebom. Tako dobiva najbolje hranjive tvari. To je sasvim prirodno i tako utješno za djecu - kaže ova mlada majka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mrzila sam svoje grudi nakon što sam dojila prvo dijete. Oduvijek su bile male. To što sam ih povećala je nešto najbolje što sam ikada napravila - dodala je.

Srbin izumio grudnjak od kojeg grudi, tvrdi, narastu za 7 dana
Srbin izumio grudnjak od kojeg grudi, tvrdi, narastu za 7 dana

Alice uz sada 7-mjesečnu Elizabeth, ima i 3-godišnjeg sina Hectora. Oboje ih je dojila sve dok nisu napunili pet mjeseci. Smatra kako bi se svatko trebao osjećati ugodno u svojoj koži. Kaže kako je jako ponosna na svoje grudi.

- Prije nisam bila sretna, a postojala je prilika da to promijenim. I ja sam to učinila - dodaje.

Na zahvatu je bila u Španjolskoj i platila ga je 3800 funti (oko 32.000 kuna). Zadnjih deset godina živi na Tenerifima gdje je i upoznala supruga i oca svoje djece. Bio joj je, kaže, velika podrška, kao i ostatak obitelji.

368746969

Djeluje li to štetno na dijete?

U Poliklinici Bagatin objasnili su mogu li implantati ometati dojenje te djeluju li štetno na dijete:

"Ne postoji štetno djelovanje implantata na plodnost, trudnoću ili dojenje. Dojenje s implantatima je moguće, pogotovo zato što se u novije vrijeme implantati uglavnom stavljaju ispod mišića te nemaju kontakt s mliječnom žlijezdom. Sposobnost dojenja uglavnom ovisi o razvijenosti mliječne žlijezde, što naravno nema veze s povećanjem grudi.

U slučaju da u bliskoj budućnosti planirate trudnoću ili dojenje, trebate o tome obavijestiti plastičnog kirurga na prvim konzultacijama kako bi se planirala tehnika povećanja koja ne utječe na dojenje.

Zahvat povećanja grudi dijeli su u dvije vrste:  ispod prsnog mišića ili ispod prsne žlijezde. Obje metode povećanja grudi imaju svoje prednosti i mane. Kriteriji za odabir najpogodnije vrste implantata jesu kvaliteta i veličina žlijezde, kvaliteta kože i potkožja te jačina i kvaliteta mišića."

Hrvatice imaju manje grudi, Amerikanke najveće

Prije nekoliko godina istraživači su uspoređivali volumen dojki i veličinu košarica grudnjaka. Proučili su grudi čak 400.000 žena starih između 28 i 30 godina iz 108 država i otkrili gdje žive one s najvećim grudima na svijetu, a gdje s najmanjim - rekorderke su Amerikanke (bjelkinje) dok najmanje imaju Filipinke. 

Hrvatice su isto sudjelovale u istraživanju, a prosječna veličina košarica grudnjaka koje nose je B - što se može svrstati u manje grudi. Za usporedbu, veličine košarica idu od najmanje A, pa B,C, D, E, F - grudi Amerikanki veće su od F, a Filipinki manje od A košarica. 

Kompletno istraživanje možete pogledati OVDJE.

Pročitajte još i ovo! Ovo su 18 najljepših plavuša Hollywooda. 

Pročitajte još i ovo! U ovom svijetu možeš se seksati s omiljenom porno zvijezdom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru