Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Povremeni flert i sitne laži zbližavaju i vraćaju strast

Ljubomora i očijukanje s drugima učvrstit će vezu jer podsjeća partnere na sve što su zajedno prošl i possjetiti kako su se zaljubili jedno u drugo

Shutterstock
Foto: Shutterstock
0 komentara

Makar je za mnoge flert jednak prijevari, koja vodi početku prekida, nevino očijukanje ipak oživljava vezu, tvrde američki psiholozi. Očijukanje hrani ego, potiče samopouzdanje i čini vas poželjnijima suprotnom spolu, a samim time i partneru. Upadnete li u ljubavnu rutinu, sitnim očijukanjem opet ćete se osjećati seksepilno, što će partner doživjeti kao jak afrodizijak. Povremena ljubomora je dobra za vezu jer podsjeća partnere koliko su sretni što su imali sreću upoznati se i zaljubiti. No budite oprezni, jer prijeđete li granicu dobrog ukusa, uništit ćete sve što ste gradili.
Vezu ponekad možete učvrstiti i sitnim lažima. Nekima ćete zaštiti partnerove osjećaje ili mu ojačati samopouzdanje. Pritom pazite da ga ne povrijedite. U svakom je trenutku važno biti iskren prema sebi i prepoznati trenutak kad nevina zabava počinje prerastati u želju za prijevarom
Potvrdna iskrenost na škakljiva pitanja poput: “Privlači li te netko osim mene” ne samo da mogu povrijediti partnera nego često izazivaju nepotrebne svađe i nesuglasice.
Konstruktivna svađa može riješiti nesporazume u vezi i često je bolje rješenje od suzdržavanja i šutnje. Tiha patnja i ljutnja zbog gomile nesuglasica pogubna je za ljubav.
Bezazlene laži su dobre ako njima želite zaštiti partnerove osjećaje. No dolaze u obzir samo u slučajevima u kojima nećete poljuljati njegovo povjerenje sazna li istinu.
Poriječkate li se s partnerom, bolje je otići i riješiti nesuglasice kasnije kad ćete biti “hladne glave”. Makar i bile izgovorene u afektu, uvrede će obje strane vrlo teško zaboraviti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message