Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Poziv vam se prekine, a poruke se ne isporučuju? Blokirani ste

Poziv vam se prekine, a poruke se ne isporučuju? Blokirani ste
1

Kako saznati je li vam netko blokirao broj? Na iPhoneu nema obavijesti 'isporučeno', a na Android telefonima poziv se odmah prekine i svaki put vas usmjeri na govornu poštu

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Nemate vremena za sebe? Ma, imate, al' vam treba dobar plan

U današnjem svijetu preplavljenom tehnologijom, komunikacija s ljudima može biti lakša nego ikad prije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ovisnost o mobitelu

Pokretanje videa...

00:52


Naravno, to olakšava komunikaciju s drugima, ali ako nekome pošaljete poruku i ne dobijete odgovor, pitat ćete se, što se dogodilo?

Kako saznati je li vam netko blokirao broj?

Postoji nekoliko načina za otkrivanje je li vam netko blokirao broj. To je daleko jednostavnije ako imate iPhone i ako ga ima osoba koja vas je blokirala. 

Za sve one koji imaju iPhone: Pogledajte svoju aplikaciju koju koristite za slanje poruka, a to je najvjerojatnije iMessage. Kad pošaljete poruku, dobit ćete potvrdu 'isporučeno' ako je poruka isporučena, naravno. Kad gledate svoje poruke s osobom za koju mislite da vas je blokirala, potražite tu potvrdu. Posljednja poruka koju ste poslali trebala bi imati oznaku 'isporučeno', a ako to nema, onda znači da vas je osoba blokirala. Isto tako, ako osobu nazovete poziv će vam se odmah prekinuti. To je još jedan znak. 

Naravno ne možete biti sto posto sigurni da je osoba blokirala vaš broj jer ako vas netko blokira vi ne dobivate nikakvu obavijest niti potvrdu na telefon. To narušava privatnost drugog korisnika. 

Potrošač 24sata

Ipak, za sve postoje mali tragovi poput nedostatka oznake 'isporučeno' i prekida poziva. Te naznake mogu vam lakše otkriti što se događa s osobom kojoj šaljete poruke. 

Ako nazovete određeni broj i on odmah pređe na govornu poštu ili dobijete neobičnu poruku poput 'privremeno izvan dosega' ili 'osoba ne prima pozive', to može značiti da je vaš broj blokiran.

S Androidom je teže

Što se tiče Android uređaja, većina Android uređaja nema oznaku 'isporučeno'. Ako vas je Androidov korisnik blokirao, vaše će tekstualne poruke biti poslane, ali drugoj osobi neće dolaziti. To je isto kao i s iPhoneom, ali bez 'isporučeno' obavijesti. 

Najjednostavniji način da utvrdite jeste li blokirani od strane Android korisnika je nazvati ga. Ako vam se poziv odmah prekine ili vas preusmjeri na govornu poštu, to može značiti da vas je osoba blokirala.

No s druge strane, ako vam se upali govorna pošta ne mora značiti da ste blokirani, ali ako se to ponavlja već dugo svaki put kada osobu nazovete onda vrlo vjerojatno jeste blokirani, piše Reader's Digest.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: S kim imate posla? Otkrijte sve o nekome već iz pogleda u ruke

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...