Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Prava rješenja za osvježenje: Slani sprej, hladne kreme i led

Prava rješenja za osvježenje: Slani sprej, hladne kreme i led
1

Efekt kreme za sunčanje pojačat će serum s antioksidansima, eukaliptus omogućuje brzo rashlađivanje kože, a makeup je otporan na vrućine uz primer

VIDEO

Ljeti je morska sol idealna za oblikovanje kose, a slani sprej pomoći će vam u stvaranju pravog morskog looka. Nanesite ga na korijene mokre kose i pustite da se osuši prirodnim putem. On će stvoriti veći volumen, a tijekom dana će upiti sav znoj i ulja. Sprej omogućuje lakše oblikovanje kose i povećava trajnost frizure. 

Lice treba više pozornosti

Koža je posebno osjetljiva na opasno sunčevo zračenje i vrlo lako može izgorjeti, a u najvećoj opasnosti su tzv. skrivene točke kao što su uši, nos, dekolte i područje oko očiju. Područje oko očiju lako izgori zato što sunčane naočale reflektiraju svijetlo, pa se kožu preporučuje zaštititi kremom sa zaštitnim faktorom 30. 

Kako se lice lako znoji, a stalno skidanje naočala briše kremu, potrebno ju je nanositi češće nego na ostatku tijela. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osvježavajući efekt eukaliptusa

Termalna voda i osvježavajući sprejevi s eukaliptusom idealni su za rashlađivanje ljeti. Nakon što voda ispari pružaju osjećaj svježine, a eukaliptus aktivira receptore za hladnoću u mozgu. Preporučuje ih se nanijeti na lice i dekolte.  

Kosa je najbolja odmaknuta s lica

Ljeti je najbolje kosu maknuti od lica i podignuti je u visoku punđu ili rep. To će spriječiti mašćenje kože i kose, ali i prekomjerno znojenje. U tome pomaže i marama koju možete vezati oko glave ili u obliku turbana. Turban možete nositi tako da kosu skupite ispod njega ili je pustite da vijori, a njegova je prednost u tome što ga možete kupiti gotovog nalik na kapu. Stilisti savjetuju neonske boje, ali u kontrastu s ostatkom looka. 

Pritisnite prave točke za rashlađivanje

Kockica leda ili čaša hladnog napitka idealna je za rashlađivanje, a dovoljno ju je samo pritisnuti na zapešće ili vrat. Led na mjestima gdje se mjeri puls u trenu snizuje tjelesnu temperaturu. 

Čišćenje prije spavanja

Svakodnevno korištenje kreme za sunčanje odličan je izbor za dan, no navečer pije spavanja obavezno je treba skinuti pa čak i najmanji trag. Kreme ostavljaju masne mrlje koje mogu začepiti pore i uzrokovati prištiće.

Serum će pojačati učinak kreme za sunčanje

Ako krema za sunčanje nije dovoljna, zaštitni faktor pojačat će serum s antioksidansima. Serum treba nanijeti na kožu prije kreme kako bi neutralizirao slobodne radikale koji mogu prodrijeti kroz zaštitni sloj kreme i tako spriječio opekline. 

Kreme je najbolje držati u hladnjaku

Kreme za lice i kreme za sunčanje najbolje je držati u hladnjaku. Ohlađena tekstura djeluje povoljno na kožu, a pomaže i kod opeklina i crvenila tako da sužuje proširene krvne žile. 

Isto pravilo vrijedi i za lak za nokte. Toplina aktivira otapala i uzrokuje odvajanje pigmenta, pa lak postaje gust i teško se nanosi. Lak iz hladnjaka također, traje dulje. Toplina može promijeniti i sastav parfema, pa u ohlađenim uvjetima može trajati i do pet godina dulje. 

Makeup otporan na topljenje

Da bi koži tijekom ljeta bilo ugodno, tešku šminku najbolje je zamijeniti laganom i prozračnom. Dobar odabir su svjetlije nijanse i tanke linije olovkom, a primer će pomoći u stvaranju svježeg looka te spriječiti otapanje šminke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju