Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Pravi mali raj: Ovako sada izgleda njihov dom, a prije je to bio kontejner za transport konja

Pravi mali raj: Ovako sada izgleda njihov dom, a prije je to bio kontejner za transport konja

Pretvaranje kontejnera u dom započeli su krajem veljače 2020. godine, a karantena u Velikoj Britaniji ih je, kako kažu spasila, jer su mogle više vremene posvetiti tome s obzirom da su prije toga obje radile

VIDEO

Arhitektica iz Brightona Sophie Frykfors von Hekkel i njezina partnerica frizerka Lalli Castiglione dugo su tražile gdje bi mogle živjeti s obzirom da im je plaćanje visoke najamnine postalo preskupo. Razgovarale su o mnogočemu te su razmotrile različite mogućnosti, a onda su odlučile izgraditi vlastiti maleni dom. I to ne bilo kakav dom, ovakav se ne viđa često. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sigurnost za vrijeme potresa 02:06

Obje su mlade profesionalke i rade ono što vole, Castiglione je vlasnica frizerskog salona Do-Lalli Hair, a Frykfors von Hekkel osnivačica je arhitektonskog studija Hekkel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na Facebooku su početkom siječnja pronašli kontejner koji se koristi za transport životinja, u ovom slučaju konja. On se prodavao za 26.600 kuna. Dan nakon što su vidjele oglas, otišle su vidjeti kontejner uživo i kupile ga na licu mjesta.

Karantena ih je spasila pa su više vremena posvetili pretvaranju kontejnera u dom.

- Lalli je bila prisiljena zatvoriti, pa smo se u osnovi samo bazirale na taj projekt, pogotovo tijekom prve karantene - rekla je Sophie za Insider.

Kontejner za transport su krenule uređivati doslovno od nule, a cijeli postupak uređenja objavljivale su na Instagramu. 

Imale su sreće pa su sve potrebne materijale naručile prije karantene. Nakon toga, na računalu su napravile 3D model izgleda kontejnera da vide kako bi to otprilike moglo izgledati. Obje su nacrtale plan i uređivale ga sve dok nije izgledalo točno onako kako su zamišljale.

- Iako smo isplanirale raspored na računalu, mijenjali smo poneke elemente kako smo gradili, jer nam je tako bilo puno lakše vizualizirati veličine - kaže Sophie. 

Kuća ima 11,9 četvornih metara, a sastoji se od kuhinje, spavaće sobe, dnevnog boravka i kupaonice. Osim toga, napravile su i maleni prostor u kojem spavaju psići.

Renoviranje, uređivanje, kupnja namještaju uz kontejner za transport konja koštao ih je otprilike oko 131.869 kune.

Kako bi imale što više prirodnog svjetla ugradile su visoke prozore i staklena dvokrilna vrata.

- Zaista so htjeli da ne izgleda poput kombija. Željeli smo da izgleda kao kvalitetan luksuzni suvremeni dom - ispričale su. 

Dom ima tri bočna prozora, dva krovna prozora i dvokrilna vrata koja vode u glavni dio kuće.

- Mislim da je to naš najbolji dio kuće. Dugo smo razmišljali kako bi što uredile, ali ovo je ispalo i bolje nego što smo očekivale - tvrdi Sophie.

Djevojke su sagradile i smočnicu u kojoj se nalazi i kotao, a dom griju pomoću malog plamenika na drva. Dom napajaju struja i plin, a ispod umivaonika je plinska boca koja napaja pećnicu i kotao. Električni sustav napajaju dvije solarne ploče.

- Čak i po oblačnom vremenu imamo više nego dovoljno energije - kažu.

Kupaonica i kuhinja napajaju se spremnikom za vodu koji se nalazi ispod kontejnera. Tamo su i dva spremnika za vodu,
jedan koji sadrži svježu vodu, a drugi služi za otpad.

Trenutno su svoj kontejner stacionirali, tako da spremnik za vodu mogu napuniti crijevom za vodu, ali s obzirom da oni s njim mogu i putovati, vrlo jednostavno mogu puniti spremnike na benzinskim crpkama ili u kampovima kad su na putu. Spremnik za otpad također se može isprazniti u kampovima.

Sophie je rekla kako se nada da će ovo pomoći ljudima da razmišljaju manje materijalistički i da uživaju u malim stvarima u životu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru