Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pravim bojama do mirne oaze za čisto uživanje u tišini terase

Pravim bojama do mirne oaze za čisto uživanje u tišini terase
10

Nije nužno živjeti u kući s golemim vrtom da bi se imala terasa iz holivudskih filmova, nego je potrebno malo vremena. Prvi korak neka bude čišćenje balkona

VIDEO

Balkon je stilski produžetak stana, a proljeće je pravo vrijeme za njegovo pretvaranje u oazu mira i uživanje u tišini ili čavrljanju s prijateljima. Nije nužno živjeti u kući s golemim vrtom da bi se imala terasa iz holivudskih filmova, nego je potrebno malo vremena i želja za promjenom. Prvi korak neka bude čišćenje balkona i bacanje svih nepotrebnih predmeta, što je idealna vježba da se pokušate riještiti boljke od koje pati većina ljudi - tzv. sindroma hrčka. 

Namještaj je potrebno prilagoditi veličini balkona pa ako je vaš malen, nemojte ga zatrpati velikom pletenom foteljom s još većim minimalističkim jastukom jer od balkona neće ostati ništa, upozoravaju dizajneri interijera. Malim balkonima odgovara metalni “industrijski” namještaj koji ne zauzima puno prostora pa potražite sklopive stolce i stolić za kavu.

Oni ne moraju biti u metalik nijansi, radije se odlučite za neku živu boju.  Za instantni ugođaj vrta posegnite za “visećim vrtovima” i velikim kaktusom u kutu. 

Izbor cvijeća prilagoditi okolišu balkona

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na balkonima je zbog visine često vjetar problem za cvijeće. Zato je izbor biljaka potrebno prilagoditi okolišu terase. Najbolje se posavjetovati s cvjećarima kod kojih se cvijeće kupuje. 

Manja bačva umjesto stola

Kod malih terasa ne treba puno eksperimentirati jer prostor diktira uređenje, savjetuju dizajneri interijera. Dovoljni su tepih (izaberite vlakna koja se lako čiste), dva jednostavna stolca, bačvica umjesto stola, pletena košara i fenjer kao detalj.

Idemo u Afriku ili u Pariz?

Prekrasan balkon s detaljima koji prizivaju toplinu može zamijeniti večeru uz svijeće na terasi luksuznog hotela s pet zvjezdica. S prednošću da je vaša oaza mira tu svaku večer i svako jutro. Kako bi se na balkonu stvorio takav ambijent, potrebno je osmisliti temu uređenja prostora, savjetuju dizajneri interijera. 

Želite li slaviti godišnje doba, oživjeti Mediteran, preseliti šarm Pariza na svoj balkon ili stvoriti duh egzotičnoga crnog kontinenta, ovisi samo o vama. Tematsko uređenje balkona olakšat će vam odabir predmeta, ali i stvoriti posebno ozračje koje odudara od ostatka stana. 

Doživljaj ljeta koje dolazi najbolje će dočarati jarke boje, pa zidove i pod obojite jednom od nijansa žute, narančaste, zlatne ili boje lavande. Detalji poput staroga nautičkoga kompasa prizvat će drage uspomene. 

Minimalizam voli prirodne boje i grmove ivančica

Minimalizam je uvijek trendi - tko voli takav stil uređenja, ne može pogriješiti. Boje neka budu ugasle i prate nijanse iz prirode - smeđu, zelenu i bež. Strogoću crnog stola “razbit” će grmovi cvijeća, primjerice, ljupkih ivančica. 

Umjesto metalne drvena ljuljačka

Veće terase mnogo je lakše urediti od manjih balkona, a udobna ljuljačka idealno je mjesto za odmaranje, čitanje ili nježne zagrljaje. Izbjegnite metalnu ljuljačku i odlučite se za drvenu. Drvo samo po sebi daje šarm ambijentu. 

Samo pet detalja  vodi u Afriku

Egzotični duh Afrike na terasi može stvoriti samo pet ključnih predmeta. Kožnata sofa, jastučići, pleteni stolić, raskošna biljka i prozračne zavjese. Najskuplji komad je sofa pa je kompromisno možete zamijeniti velikim udobnim foteljama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana