Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pravo je vrijeme za mjere samoobrane od prehlade

Pravo je vrijeme za mjere samoobrane od prehlade
1

Virusi preživljavaju oko 36 sati pa su maramice s antibakterijalnim djelovanjem, pijenje dovoljno čaja te opuštanje samo neki od načina zaštite

VIDEO

Većina virusa gripe i prehlade prenosi se izravnim kontaktom. Zaraženi može kihnuti ili se nakašljati u ruku, dotaknuti tipkovnicu, kvaku, telefonsku slušalicu i druge predmete te ostaviti uzročnike zaraze, upozoravaju stručnjaci britanske zdravstvene organizacije. Virusi mogu preživjeti 36 sati, što je i više nego dovoljno da ih netko drugi “pokupi” rukama i zarazi se dodirivanjem očiju, lica ili hrane te čaše koju prinose ustima. Da biste se obranili, perite ruke što češće. Ako to niste u prilici, prije izlaska iz kuće ponesite sa sobom vlažne maramice s antibakterijskim djelovanjem.
Ispijanje čaja i vode te uživanje u pilećim i povrtnim juhama također pomaže u borbi protiv bolesti jer ispire otrove iz organizma, a blagotvorni antioksidansi osnažuju imunitet. Prema boji urina može se lako vidjeti nedostaje li tijelu vode. Tamnožuta ili neprozirna nijansa upozoravaju da tijelu treba mnogo više tekućine.
>>Napuknuta plomba ili karijes meka je za bakterije i viruse koji lako ulaze u krvotok i izazivaju bolesti.
>>Stoji li četkica za zube na umivaoniku, virusi i bakterije iz školjke će je preplaviti. Najbolje ju je držati u zatvorenoj kutiji, a ne u zajedničkoj čaši i kupiti novu svakih mjesec dana.
>>Kutije s papirnatim maramicama nadohvat ruke pomoći će djeci i odraslima u stjecanju navike da se nos ne briše rukom, a važno se i suzdržati od dodirivanja lica, osobito očiju prstima.
>>Postane li žlica meda i jabučnog octa u čaši vode jutarnji ritual, ojačat ćete imunitet. Prirodan ocat ne sadrži nezdrave dodatke. Imate li osjetljiv želudac, posavjetujte se s liječnikom.
>>Džonovi cipela i tenisica prenosioci su bakterija. Dovoljno je samo jedanput proći po kući i ostavit ćete ih po svim prostorijama. Zato ih je najbolje izuti odmah na ulazu u kuću.
>>Fitokemikalije su u službi zdravlja, a najpoznatiji su likopen iz rajčice, flavonoidi iz voća, ressveratrol iz crnoga grožđa i izoflavin iz soje.
>>Šalica malomasnog jogurta pomaže protiv gripe i prehlade. Studije su pokazale da su oni koji ga redovito jedu 25 posto manje bolesni.
>>Opuštanje pomaže tijelu da ojača imunitet, a kronični stres ga oslabljuje. Isprobajte metode koja vam odgovaraju protiv negativnih misli


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje