Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Predivan dom u Novom Marofu: 'Dečko i ja smo sve napravili sami, komode, kuhinju, terasu'

Predivan dom u Novom Marofu: 'Dečko i ja smo sve napravili sami, komode, kuhinju, terasu'
23

Tanja i Zvonimir pri uređenju kuće nisu angažirali majstore. Sami su radili sav namještaj, pa i kutnu garnituru u boravku te onu na terasi. Nikada nismo angažirali majstore, uživali smo i uštedjeli mnogo

VIDEO

U kući od 90 kvadrata u Novome Marofu stalno se nešto buši, boji i preuređuje. U njoj žive Tanja Jelen (30) i Zvonimir Novak (31). Ona je po struci upravni referent a on vozač, no oboje su svestrani kreativci.

POGLEDAJTE VIDEO: Tanja i Zvonimir imaju stan iz snova

Pokretanje videa...

Kuća u Novom Marofu 01:35

- Kuća je novogradnja, a u 90 kvadrata imamo kupaonicu, dvije spavaće sobe, kuhinju, dnevni boravak i terasu. Uselili smo se relativno brzo jer nismo tražili majstore, sve smo radili sami - govori Tanja, koja u slobodno vrijeme, osim svog doma, uređuje Instagram profil tanja_home, posvećen upravo njihovoj kući.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

- Stalno nešto mijenjamo, uređujemo i preuređujemo. Sve što zamislimo odmah to i napravimo. Majstore u kući nikad nismo imali. Knauf, podove, pločice, pa i pergolu na terasi te fasadu i sve ostalo u kući te oko kuće radio je dečko, i ja, naravno, koliko sam mogla pomoći - priča nam i dodaje da obožava uređenje interijera, kojem bi se voljela više posvetiti. Sve projekte i prostorije radili su sami.

- Ideje su moje, a realizacija njegova, ja smislim gdje će što biti i kako će izgledati, a on to napravi - govori te, potvrđujući na naše pitanje, kaže:

- Bez sumnje, rođen je sa zlatnim rukama, sve mu ide od ruke. A kad pitamo koja joj je najdraža prostorija u domu, jednostavno ne može odlučiti...

Ne mogu izdvojiti nijedan detalj na koji sam posebno ponosna, za mene sve ima i veliku sentimentalnu vrijednost jer je svaki komad namještaja u kući unikat, govori nam Tanja.

- Kuhinju smo također sami radili, ja sam osmislila izgled kuhinje i odredila gdje će što stajati, a dečko je sve izmjerio. Fronte smo naručili u jednoj firmi pa smo je doma kompletno sastavljali - navodi i dodaje da su od namještaja kupili samo stolce u blagovaonici.

- Sve ostalo radio je dečko kod kuće. Stolove za dnevni boravak i blagovaonicu, komodu ispod TV-a, rustikalnu komodu u dnevnom boravku, komodu za umivaonik u kupaonici, policu u kupaonici, čak i sjedeću garnituru i okrugli stolić na terasi. Napravili smo i kutnu garnituru u dnevnom boravku jer nismo mogli pronaći onakvu kakva nam je odgovarala, pa smo sve kod kuće napravili po mjeri - kaže. No ni tu nisu stali. Uhvatili su se u koštac i s velikim projektima, pa su, osim kuhinje, sami uredili kupaonicu na katu.

- I tu je dečko bio realizator mojih ideja. Kupaonicu smo nedavno renovirali i sve je ispalo baš onako kako smo htjeli - priča dodajući da je to definitivno bio najzahtjevniji i najveći projekt.

- Mijenjali smo sve instalacije, stavljali nove pločice, radili komodu ispod umivaonika, postavljali ‘walk in’ tuš, pa i pregrađivali dio kupaonice u kojem stoje perilica rublja i košara za veš, tako da smo perilicu, ajmo reći, malo sakrili od pogleda - priča nam.
No kako se u njihovu domu stalno nešto radi, nedavno su opet preuređivali boravak.

- Posljednje smo preuređivali dnevni boravak. Maknuli smo sivi kamen sa stupa i iza TV-a te smo samo zidove obojili običnom bijelom. Ako mi kamen opet ‘zafali’, lako ćemo ga ponovno polijepiti - dodaje uz smijeh te kaže da za projekte ‘uradi sam’ uvijek pronađu slobodnog vremena.

- Uradi sam projekti vesele nas i opuštaju. Svaki dan nešto uređujemo, preuređujemo ili izrađujemo. Kod mene se stalno nešto mijenja, ako ništa drugo, premještam dekoracije po kući - kaže u šali.

Tu nam se prirodno nameće pitanje “Što je sljedeće u planu?”, a Tanja odgovara:
- Kod nas se nikad ne zna, zasad neki veći zahvat nemamo u planu. Dok ne sine ideja, uživat ću u premještanju detalja po kući.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje