Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Predivni svijet mašte: Od žlica i vilica stvara malene skulpture

Mladi umjetnik iskoristio je društvene mreže kako bi svijetu izložio svoju neobičnu i posebnu umjetnost. Od starih pribora za jelo stvara predivne male skulpture životinja

18 komentara

Matt Wilson, iz Charlestona u Južnoj Karolini, već danima puni novinske stupce sa svojim fantastičnim umjetničkim darom i kreativnošću.

 

Objavu dijeli Matt Wilson (@airtightartwork)

"Platno" za njegovu umjetnost je potpuno neuobičajeno - stari pribori za jelo, koje koristi za izradu malih skulptura životinja, najčešće ptica. 

 

Objavu dijeli Matt Wilson (@airtightartwork)

Njegov umjetnički put počeo je sasvim slučajno kad je dobio posao internog umjetnika na brodogradilištu. Ocrtavao je razne motive na brodovima. Uz crtanje, s vremenom je naučio i variti. Budući da je bio sve brži u svojem poslu, slobodno vrijeme koje mu je ostajalo je počeo koristiti za izradu minijaturnih brodova, što je i radio punih deset godina za potrebe brodogradilišta.

Jednom prilikom majka mu je donijela vreću starog pribora za jelo, u slučaju da mu nešto zatreba u njegovoj radionici. Igrajući se sa žlicom svinuo ju je, a potom i drugu te napravio svoj prvi rad - "Lovebirds".

 

Objavu dijeli Matt Wilson (@airtightartwork)

S vremenom, hobi se pretvorio u veliku strast. Počeo je skupljati stari pribor za jelo po raznim trgovinama, kao i sitne komade metala na brodogradilištu. To mu je jako uzbudljivo i često se, kaže, osjeća kao da je u potrazi za blagom.

 

Objavu dijeli Matt Wilson (@airtightartwork)

U svojem radu najčešće koristi nehrđajući čelik, kao i srebrno posuđe za jelo. Napominje da za izradu skulptura koristi sve vrste materijala, osim pribora iz IKEA-e, za koji kaže da puca odmah kad ga krene svijati.

 

Objavu dijeli Matt Wilson (@airtightartwork)

Wilson često izrađuje i skulpture morskih životinja, pa je jednom prilikom dobio i narudžbu s Havaja napraviti metalnog kita. Kako bi ga napravio Wilson je upotrijebio mnoštvo žlica, ali o tehnici koju koristi ne voli pričati, iz potpuno razumljivog razloga.

 

Objavu dijeli Matt Wilson (@airtightartwork)

- Trebalo mi je puno godina da bih usavršio svoju tehniku, a s obzirom na toliko ljudi koji su odmah spremni kopirati nečiji rad, ne volim pričati o načinu na koji izrađujem skulpture - objasnio je za Atlas Obscura.

Ovih šest misterioznih stvari u svemiru fasciniraju znanstvenike.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message