Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Predstavljena knjiga 'Protokol': Izrada zubi prelazi iz analogne ere u potpuno digitalnu

Predstavljena knjiga 'Protokol': Izrada zubi prelazi iz analogne ere u potpuno digitalnu

Po prvi put je na jednom mjestu obuhvaćena kompletna analogna i digitalna tehnika rada na zubima, a najveća vrijednost knjige je u standardizaciji rada koja do sada nije postojala

VIDEO

U Meštrovićevu paviljonu pred 250 istaknutih uzvanika iz Hrvatske, regije i svijeta predstavljena je knjiga Protokol profesora i doktora dentalne medicine Marka Jakovca.

Po prvi put je na jednom mjestu obuhvaćena kompletna analogna i digitalna tehnika rada na zubima, a najveća vrijednost knjige je u standardizaciji rada koja do sada nije postojala.

Nova oružja u borbi protiv raka: Od umjetne inteligencije pa sve do cjepiva i genske terapije
Nova oružja u borbi protiv raka: Od umjetne inteligencije pa sve do cjepiva i genske terapije

Do sada u svijetu ne postoji ovakva knjiga koja obuhvaća detaljan sadržaj i korake po fazama. Autor Marko Jakovac, doktor dentalne medicine i profesor na Stomatološkom fakultetu povodom prvog predstavljanja knjige javnosti je izjavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Knjiga je namijenjena doktorima dentalne medicine kojima će promijeniti pogled na fiksno-protetsku terapiju. Fiksna protetika jedna je od najzahtjevnijih disciplina u dentalnoj medicini, a sadržaj Protokola postaje standard fiksne protetike koji ima i sve razine testiranja kvalitete estetike i funkcije. Knjiga predstavlja potpun protokol izrade zuba koji prelazi iz analogne ere u potpuno digitalnu. Gotovo svi novi materijali i uređaji koji izlaze na tržište upravo su namijenjeni za digitalnu izradu. Doktori dentalne medicine nemaju pravilan uvid u protokol digitalne izrade. Ova knjiga po prvi put na jednom mjestu uspoređuje analognu i digitalnu izradu i objašnjava sve prednosti brzine rada i preciznosti koju nosi digitalizacija i sigurno će biti korisna za doktore u stomatološkoj praksi - rekao je.

Najbolji recepti za zimske salate koje će oduševiti baš svakoga
Najbolji recepti za zimske salate koje će oduševiti baš svakoga

 Autor knjige Protokol izv.prof.dr.sc. Marko Jakovac, dr.med.dent. je prodekan na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, profesor i predstojnik na Zavodu za fiksnu protetiku, voditelj više kolegija dodiplomskog i poslijediplomskog studija. Autor je sveučilišnog udžbenika i većeg broja poglavlja u drugim udžbenicima, kao i autor i koautor niza znanstvenih i stručnih radova. Međunarodni je predavač i voditelj tečajeva iz područja estetike, minimalno invazivne dentalne medicine, dentalnog mikroskopa, dentalnih keramičkih materijala, kao i digitalne dentalne medicine. Suosnivač je Europske akademije za digitalnu dentalnu medicinu, potpredsjednik Hrvatskog društva za minimalno interventnu dentalnu medicinu, član je brojnih međunarodnih i domaćih društava. Vlasnik je dentalne poliklinike Aesthetica u kojoj se bavi visoko-estetskim minimalno invazivnim zahvatima koji imaju veliku moć transformirati osmijeh pacijenata.

 - Naša misija u Aesthetici je pretvaranja pacijentovih snova o prekrasnom osmijehu u stvarnost. Danas je zaista sve moguće zahvaljujući naprednoj tehnologiji i digitalizaciji, tako uz estetsku stomatologiju i minimalno invazivne zahvate poput zubnih ljuskica u kratkom roku kreiramo dugoročne rezultate za savršen osmijeh. Naši pacijenti zbog protokola digitalne izrade vide zube i prije početka terapije tako da po protokolu mogu dobiti identične zube na koje su pristali prije terapije. To po analognom protokolu nije moguće u potpunosti. Knjiga Protokol na jednom mjestu donosi najdetaljniji pregled digitalnog protokola i njegovih prednosti koji će pacijentima ispuniti sva očekivanja  – napomenuo je izv.prof.dr.sc. Marko Jakovac, dr.med.dent.

Knjiga namijenjena stručnoj javnosti iz stomatologije je estetski impresivna, vrhunskog tiska u tvrdom uvezu sa 720 stranica stručnog teksta i preko 1200 fotografija. Prvo izdanje na hrvatskom jeziku dolazi kao limitirano izdanje, dok engleska verzija za strano tržište izlazi kroz par mjeseci. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje