Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

'Prestala sam piti kavu tjedan dana, evo što mi se dogodilo...'

'Prestala sam piti kavu tjedan dana, evo što mi se dogodilo...'
1

Drugi dan se probudila nakon sjajnog noćnog odmora. No, pola sata kasnije, počeli su njezini problemi. Glavobolja poput one od mamurluka nije se povukla, sve do četvrtog dana

VIDEO

Novinarka Kaitlyn McInnis jedan je tjedan zamijenila svoj omiljeni napitak, za onaj za koji se vjeruje da je zdravija alternativa. Za Ladders je opisala kako je to doživjela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:32

Kava je ogroman dio mog posla i osobnog života. Neću vam lagati, pijem najmanje šest šalica kave na dan. Kad me urednik zamolio da zamijenim svoju dnevnu dozu kave za čaj, malo sam oklijevala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nemojte me krivo shvatiti, volim šalicu vrućeg čaja navečer ili tijekom obroka, ali to nije moja ideja jutarnjeg napitka.

Međutim, nikada ne odbijam izazov, pa sam se obvezala na to i odmah zamijenila svoj Nespresso raznim zelenim, crnim i biljnim čajevima.

1. dan: Topli napitak je topli napitak

Radim od kuće kao 'freelancerica' i smatram da moja kofeinska navika zaista pomaže u tome da proguram dan. Odlaženje po još jednu šalicu u kuhinju, odličan je izgovor da ustanem od stola i prošetam.

U tom pogledu zamjena jednog toplog napitka s drugim nije bila toliko teška. Zapravo moram priznati da sam bila uzbuđena isprobati svoj novi izbor čajeva.

Kava pozitivno utječe na rad, ali ipak će zakinuti kreativnost
Kava pozitivno utječe na rad, ali  ipak će zakinuti kreativnost

Čak sam izvadila prigodnu šalicu čaja - Will i Kate koja je u mom ormaru od 2011. godine.

Tijekom dana popila sam oko četiri šalice čaja, nešto manje od moje uobičajene navike koju imam s kavom, ali vjerojatno zbog volumena espressa u odnosu na čaj.

Primijetila sam da sam i tijekom dana popila malo manje vode. Što se tiče razine energije, nisam primijetila veliku razliku.

2. dan: Počinju glavobolje

Probudila sam se nakon sjajnog noćnog sna.

Partner mi uvijek kaže da ne spavam dobro jer gotovo uvijek pijem espresso nakon ručka i kasno popodne, ali uvijek sam ignorirala njegove dobronamjerne savjete.

Nažalost, pola sata nakon buđenja počela sam primjećivati ​​glavobolju, bila je gotovo poput mamurluka koji ne bi nestao ni nakon masnog sendviča za doručak.

Odlučila sam se za još jednu šalicu zelenog čaja u kojem navodno ima najviše kofeina, ali glavobolja je trajala većinu dana. Mrzim to priznati, ali manjak kofeina je definitivno nešto što ćete osjetiti. Rano sam otišla u krevet u nadi da ću moći spavati od 'lupanja' u glavi.

3. dan: Mogu li ostati u krevetu?

Čovječe, ovo je bilo puno teže nego što sam u početku očekivala - shvatila sam da bi trebala razmisliti o smanjenju količine espressa koji konzumiram nakon ovog eksperimenta.

Prva jutarnja kava: 5 načina na koje djeluje na nas svaki dan
Prva jutarnja kava: 5 načina na koje djeluje na nas svaki dan

Radila sam u Starbucksu tijekom studiranja i mislim da sam tada počela graditi svoju 'toleranciju' prema kofeinu. No, moja konzumacija nije prestala nakon što sam diplomirala.

Mislim da je treći dan bio najteži za izdržati. Osjećala sam se iscrpljeno, glava me boljela cijeli dan i bilo mi je teško usredotočiti se. Primijetila sam i kako žudim za bombonima i čokoladom.

Želja  za slatkim pomogla mi je da 'izguram' do kraja radnog dana, a završila sam gledajući Netflix u krevetu ostatak dana.

4. dan: Ok, ovo nije tako loše

Nije da su mi strana prehrambena ograničenja poput ovog - zapravo radim petodnevnu detoksikaciju četiri puta godišnje i radnim danima si ponekad ograničavam određenu hranu. Zbog toga sam mislila da će četvrti dan biti puno lakše nego prethodnih nekoliko dana - i bila sam u pravu.

Pleasant gloomy woman suffering from cold

Kad sam se probudila, osjetila sam prirodnu energiju, nestala je glavobolja i zapravo sam se veselila okusu čaja. Popila sam oko pet šalica (od kojih su dvije bile biljne), ali bilo mi je dovoljno da kroz dan dobivam energiju i nemam Uobičajeni popodnevni pad energije.

Dan 5: Je li gotovo?

Zapravo sam se probudila prije svog alarma - što se nikada ne događa! Bila sam pod naponom i spremna za posao, ali miris kave koju je moj dečko pio ujutro, me naježio.

Popijte čašu vode prije svakog dojenja i pripazite na broj kava
Popijte čašu vode prije svakog dojenja i pripazite na broj kava

U ovom trenutku, definitivno mi je nedostajao čudesno gorak okus mog crnog espressa. Tijekom ostatka dana popila sam samo dvije šalice čaja i primijetila da se moja potrošnja vode vratila u normalu.

Dan je prošao bez ikakvih primjetnih simptoma. Čak sam se vidjela s prijateljima nakon posla, a nisam imala potrebu za večernjim espressom.

Zaključno, mislim da postoje koristi u smanjenju potrošnje kave. Mojih uobičajenih šest šalica dnevno vjerojatno nije najbolji pristup pa potpuno izbacivanje nije bilo jednostavno u mojoj priči.

Jesam li sretna što sam radila ovaj izazov? Da, definitivno. Radujem li se sutrašnjoj šalici kave? Da, definitivno.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:51
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...