Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Priča o uspjehu: I bogati šeici vole naše maslinovo ulje...

Priča o uspjehu: I bogati šeici vole naše maslinovo ulje...
1

Antonio Božić i Sena Čečura osmislili su luksuzan hrvatski proizvod, maslinovo ulje sa zlatnim česticama, za kojim se pomamio prestižni londonski Harrods

VIDEO

Vrhunsko istarsko maslinovo ulje obogaćeno zlatnim listićima i upakirano u ručno izrađenu kutiju jedinstven je proizvod na svjetskom tržištu koji traže bogati šeici, tvrtke, vrhunski restorani, ali i najpoznatija britanska robna kuća koja nudi samo najbolje proizvode sa svjetskog tržišta, londonski Harrods. Nakon samo mjesec dana izlaganja u prestižnoj robnoj kući, velikogorički poduzetnik i dizajner Antonio Božić (43) i njegova djevojka Sena Čečura (34) nemalo su se iznenadili nagradom koju im je Harrods uručio za jedini proizvod s hrvatskim potpisom u jednoj od njihovih vitrina.

- Kad smo dobili težak paket, odmah sam pomislila da nam netko vraća oštećenu robu. Kad sam izvadila statuu i shvatila da se ne radi o reklamaciji, našem veselju nije bilo kraja - kaže Sena. U svibnju su ih prvo kontaktirali s nepoznatog maila, a nakon tri mjeseca pregovora potpisali su ekskluzivni ugovor.

- Tih sedam bočica postiglo je velik uspjeh pa je Golden Olive Oil uvršteno u košaru vrijednu više od 20.000 funti s najekskluzivnijim proizvodima, luksuznim šampanjcima, vrhunskim vinima, kavijarom, lososom - govori Antonio. Priču o Golden Olive Oilu započeli su još prije tri godine. Dobar prijatelj i bivši partner imao je maslinik na Hvaru pa su to ulje odlučili ponuditi na tržištu na malo drukčiji način, a sve su sami financirali. 

- Do brojke od 444 komada, koliko proizvodimo godišnje, došli smo slučajno jer smo isprva odredili količinu od 80 litara ulja. Iako je jedan šeik nedavno htio kupiti cijelu ediciju, nismo to dopustili jer želimo da za ulje doznaju širom svijeta i stvorimo brend - govori Sena. U Hrvatskoj se ulje zasad prodaje samo u zračnoj luci jer godišnje kod nas ode tek nekoliko bočica. Uskoro će se moći kupiti i u centru Zagreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- I ima mnogo ljudi kojima je konzumacija zlata - lifestyle. Takav proizvod ne mogu si svi priuštiti. Nabavna cijena je 600 eura, dok se u Harrodsu prodaje po 750 funti - govori Antonio i dodaje da ključ nije samo u ulju bjelici (sortno filtrirano ulje treba biti žute boje kako bi se zlato vidjelo) nego u izradi cjelokupnog proizvoda, od kutije do zlatnog plutenog čepa - a sve je ručno rađeno.

- Na proizvodu radi čak 14 obrtnika. Potrebno je 120 sati rada na jednom paketu. Kutija se polira i lakira s 11 slojeva laka i tako se dobiva tzv. piano polish. Pluteni čep se ručno pozlaćuje, slova graviraju, a sve rade drugi majstori. S unutarnje strane poklopca je zrcalo u koje se može gravirati po želji naručitelja, posebno ako je to dar za poslovne partnere. Rukavicu izrađuje jedini hrvatski rukavičar. 

Svaka kutija ima redni broj i člansku karticu pa tako svaki kupac dobiva na važnosti i ekskluzivnosti. Kartica vlasniku omogućuje da naruči samo bočicu bez luksuzne ambalaže. Na nama je da završimo pakiranje, odnosno umiješamo zlatne listiće u bočicu, što je iznimno pipav posao jer svaki moramo pažljivo ubacivati pincetom da se ne bi razmrvio - objašnjava Antonio. Zlato je 24-karatno i naručuje se posebno iz Švicarske te je potpuno neškodljivo i u 24 sata prođe kroz organizam. 

Osim zlatnog maslinova ulja, ovi mladi poduzetnici osmislili su i pakiranje za maslinovo ulje s okusima bilja u spreju te darovne pakete od maslina u koje su pakirani ulje, sapun od maslinova ulja, tegla maslina i minijaturno stablo žive masline - za koje je Antonio dobio i nekoliko dizajnerskih nagrada. Devedesetih je imao dućan s talijanskim cipelama, zatim je s prijateljima otvorio klub Hyperion, koji je ubrzo postao kultno mjesto za izlazak, pa je stvarao scenu Gorica sa Senkom Bulić, gdje je sudjelovao u 22 vlastite produkcije. 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru