Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
104 komentara

Pričanje na mobitel više od sat na dan kvari kvalitetu sperme

Muškarci koji nose mobitel u džepovima ili pak pričaju na njega od sat vremena na dan i više imaju znatno veći rizik od problema s plodnošću, jer oni zagrijavaju spermu

Foto: Dreamstime
104 komentara

Svi bi trebali pripaziti na način korištenja i nošenja mobitela, a osobito muškarci u plodnoj dobi, tvrde izraelski znanstvenici sa Sveučilišta Haifa. Otkrili su da oni koji mobitel nose u džepu ili pak pričaju na njega više od sat vremena na dan imaju ugroženu kvalitetu sperme piše Daily Mail.

Držanje mobitela na manje od 10-ak centimetara od genitalija ima efekt zagrijavanja sperme, a to pogađa čak 47 posto muškaraca koji mobitel nose na ovaj način, dok u ostatku populacije taj problem pogađa tek 11 posto muškaraca, pokazala je jednogodišnja studija. Sličan efekt ima i razgovor na mobitel zbog elektromagnetske aktivnosti koju proizvodi, a ona gotovo da "kuha spermu".

Slično se emitira čak i kod punjenja mobitela, pa ga je bolje tada držati dalje od tijela.

- Kvaliteta sperme muškaraca na zapadu u stalon je padu, a zbog toga brojni parovi imaju problema sa začećem. Smanjenje korištenja mobitela i njegovo pospremanje dalje od tijela svakako je faktor koji bi mogao doprinijeti većoj plodnosti - rekla je voditeljiva studije, profesorica Martha Dirnfeld.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message