Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Prihvatljivi načini kako slaviti Novu godinu uz distanciranje

Prihvatljivi načini kako slaviti Novu godinu uz distanciranje

Iako bi na kraju ove godine svima dobro došla luda novogodišnja zabava s gomilom prijatelja, nažalost još neko vrijeme moramo žrtvovati svoj društveni život kako bi jedni druge sačuvali od zaraze

VIDEO

1. Organizirajte rani doček na otvorenom

S prijateljima se uvijek možete družiti vani pod maskama i održavajući distancu. Dogovorite susret na nekom mjestu gdje nema gužve i uživajte jedni s drugima na sigurnoj udaljenosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mjere za Božić u Europi 02:31

2. Oprostite se s godinom koja je na izmaku

Prisjetite se svih izazova s kojima ste se suočili ove godine. Zapitajte jeste kroz ta iskustva naučili nešto novo o sebi, svojim voljenima ili zajednici. Razmislite kako bi vam te lekcije mogle pomoći u budućnosti. Uz to, prisjetite se i svih ideja i planova koje ste ove godine zbog pandemije morali staviti na čekanje i napravite plan kako ćete ih ispuniti kada se sve opet vrati u normalu.

3. Postavite ciljeve za novu godinu

Prvo identificirajte svoje ciljeve. Tada isplanirajte korake koji će vam pomoći da dođete do cilja, a predvidite i prepreke koje bi vam mogle stajati na putu. Kada imate konkretan plan pred sobom, veća je šansa da ćete krenuti u realizaciju.

4. Pogledajte film s novogodišnjom temom

Ukoliko već ne možete na neku veliku zabavu, barem možete gledati druge kako glume da se zabavljaju na Novu godinu.

5. Iskoristite dan za avanturu

Šetajte, planinarite, otiđite negdje gdje još nikada niste bili. Tako ćete otkriti nova mjesta, a bit ćete i na svježem zraku koji pomaže produkciji serotonina, koji je vitalan za zdravo emocionalno stanje.

6. Nazovite voljene

Vaši prijatelji i obitelj sigurno su vam pomogli da prebrodite ovu godinu, a ovo je odlična prilika da se čujete i razmijenite priče i planove za sljedeću godinu.

7. Naučite nešto novo

S malo mašte u posljednjim satima godine još stignete nešto naučiti. Bilo da se radi o spravljanju nekog novog jela, koktela ili novim pokretima u jogi, učenje novih vještina uvijek pozitivno utječe na psihu.

8. Dekorirajte dom kao da imate zabavu

Samo zato što vam neće doći prijatelji u goste, ne znači da doma ne možete imati slavljeničku atmosferu. Dobra je ideja i da sami pokušate izraditi ukrase kojima ćete ukrasiti dom.

9. Očistite dom da bi novu godinu počeli u čistom

Ne morate čekati do proljeća za veliko čišćenje. Pobacajte sve stvari koje više ne koristite i organizirajte dom, začudit ćete se kako to pozitivno djeluje na psihu.

10. Napišite zahvalnice svima koji su vam pomogli ove godine

Zahvalnost mnogi stručnjaci preporučuju kao odličan alat za održavanje dobrog raspoloženja i mentalnog zdravlja. Osim toga, zahvalnost u drugima budi lijepe osjećaje jer svi vole vidjeti da se njihov trud cijeni.

11. Skupite uspomene na ovu godinu na jednom mjestu

Kada ste posljednji put razvili slike? Vjerojatno je prošlo već neko vrijeme, ali ima nešto romantično u pregledavanju slika u albumu, umjesto na mobitelu. Uz to, tako ćete te uspomene uvijek imati na dohvat ruke, a nećete se morati do njih probijati kroz tisuće drugih fotografija.

12. Odjenite se kao da idete na tulum

Ovu godinu većina nas je provela u trenirkama ili nekoj drugoj sličnoj 'kućnoj' odjeći. Baš zbog toga, za Novu godinu izvucite svoje najljepše krpice iz ormara i budite doma u svom najglamuroznijem izdanju. Možete se dogovoriti i s prijateljima da naprave isto pa možete komentirati svoje oprave.

13. Igrajte online igre s voljenima

Iako je druženje zabranjeno, postoji mnogo načina da se s voljnima povežete online. Igranje igrica je jedan od načina za to.

14. Gledajte virtualni doček Nove godine u svom gradu ili zemlji

To neki ovako i onako rade svake godine, pa čemu mijenjati naviku koja vas veseli. 

15. Pogledajte virtualne dočeke i u drugim zemljama

Uvijek je zanimljivo vidjeti kako to rade drugi, pa tako možete vidjeti kako Novu godinu čekaju u cijelom svijetu, piše MSN.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje