Lifestyle

Komentari 88

Prijatelj je želio da budem krsni kum njegovom djetetu, odbio sam ga zbog suludih zahtjeva

Prijatelj je želio da budem krsni kum njegovom djetetu, odbio sam ga zbog suludih zahtjeva

Bio je oduševljen, no onda je od prijatelja dobio obvezujući ugovor i popis zahtjeva - među kojima je stajalo i to da se on mora krstiti i postati katolik, te djetetu dati 150.000 kuna na dar

Anonimni muškarac na Redditu ispričao je kako ga je prijatelj nazvao sebičnim jer je, zbog suludih zahtjeva, odbio biti krsni kum njegovom djetetu. U početku je prijatelj bio sretan što je ovaj baš njega odabrao, no oduševljenje mu je ubrzo splasnulo kada je dobio kuvertu s ugovorom i dugim popisom suludih zahtjeva.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je muškarac brata s Downovim sindromom pitao da mu bude kum

Ispričao je da su on i njegova supruga devet godina prije upoznali drugi mladi par i s njima se sprijateljili, pa ga nije iznenadilo što su za kumstvo svog još nerođenog djeteta htjeli baš njega. Bio je oduševljen, no onda je od prijatelja dobio obvezujući ugovor i popis zahtjeva - među kojima je stajalo i to da se on mora krstiti i postati katolik, te djetetu dati 150.000 kn (oko 18.000 funti) na dar.

Na Redditu je napisao i da su njegova supruga i supruga njegovog prijatelja oboje s Filipina, te da on nema nikog iz vlastite obitelji pa nije ni imao koga drugoga tražiti da mu djetetu bude kum.

- Pristao sam, a sutradan mi je ostavio omotnicu s pravnim ugovorom koji sam trebao potpisati - ispričao je, a od njega se tražilo i da prisustvuje svakom katoličkom događaju kojem dijete prisustvuje, poput krštenja, ispovijedi, krizme i drugo. Prijatelj je kazao kako bi morao razmisliti o tome da postane katolik, dati djetetu najmanje 3.500 kn (oko 500 dolara) za svaki od tih događaja, te za svaki rođendan i Božić, a od njega se očekuje i da do 18. rođendana djeteta za njegovo školovanje skupi oko 150.000 kn (oko 18.000 funti).

- Ostatak će, pisalo je, osigurati roditelji. Ozbiljno?!? - napisao je. No kad je nazvao svog prijatelja i objasnio mu da ugovor ne može potpisati jer je prezahtjevan, on se naljutio, rekao mu da je sebičan i blokirao njegov broj i mail. Njegova supruga također.

- Nema veze, ja se ne ljutim, samo ne vidim kako sam ja sebičan, a on ne? - zaključio je, piše Mirror.

Najčitaniji članci