Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Prijelaz u plavu boju: Zakoni sjajne boje kose i lijepe frizure

Prijelaz u plavu boju: Zakoni sjajne boje kose i lijepe frizure
1

Da ‘makeover’ ne završi u suzama: Instant-preobražaj u plavušu plaća se uništenom kosom, a i ignoriranje nijanse tena i drugih savjeta nikad ne završi sretno

VIDEO

Kako bi vaša obojena kosa bila zdrava i dugo zadržala blistav sjaj, važno ju je prije bojanja pripremiti. Stručnjaci savjetuju da kosu operete večer prije nego što je bojite jer prečista ili preprljava kosa utječe na to kako će se boja primiti. Prije bojanja obvezno odrežite ispucale vrhove. Pri odabiru boje budite ono što jeste. Ako imate svijetao ten, ne birajte boju kose prema uzoru na Salmu Hayek. Ako je vaš ten maslinast, ma koliko izbjeljivača stavili, nikad nećete postići nijanse Scarlett Johansson pa dobro razmislite prije nego što od frizera izađete u nikad viđenoj plavo-narančastoj nijansi. 

Ako ipak žarko želite postati plavuša, imajte na umu da vam instantni tretmani mogu jako uništiti kosu. Izrazita crnka ne može preko noći postati platinasta plavuša. Stoga pri svakom posjetu frizeru posvijetlite kosu za najviše dvije nijanse od temeljne boje, a pramenove za najviše šest nijansi. Želite li postići lijepu plavu nijansu, obično treba od četiri do šest posjeta frizeru. 

Zadržite sjaj kose tjednima

Upotrebljavajte šampon za obojenu kosu koji će produljiti trajnost i očuvati sjaj boje. Ne zaboravite regenerator jer hidratizirana kosa bolje reflektira svjetlo. Na vlažnu kosu prije sušenja nanesite serum sa silikonom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neželjena nijansa plave

Ublažite boju maskom za dubinsku njegu. Stavite je na vlažnu kosu, zamotajte plastičnom folijom i vrućim ručnikom. Nakon 10 minuta raspršite kosu sušilom i ostavite masku još 10 minuta. Šamponirajte i stavite regenerator.

Prilagodite boju kose tenu 

Frizeru pokažete sliku boje kakvu želite, a on će potom nijansu prilagoditi vašem tenu. Uz blijedi i ružičasti ten pristaju plave i svijetlosmeđe nijanse, a uz srednje svijetli te tamni ten bakrene, kestenjaste i tamnosmeđe.

Valovita kosa podnosi šarenilo

Tekstura kose vrlo je važna. Opće je pravilo kako valovita kosa podnosi od pet do šest nijansi. No ako je kosa potpuno ravna, držite se jedinstvene, ujednačene boje jer su pramenovi druge boje previše upadljivi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam