Obavijesti

Lifestyle

Komentari 189

Pripremi um za vatreni seks uz seks-priručnike i vježbe u paru

Pripremi um za vatreni seks uz seks-priručnike i vježbe u paru
1

Ako je trenutačno vaš libido jači, ne očajavajte nego ‘razbudite’ partnera hranom ili masažom. Čitanje seks-priručnika i vježba u paru pokrenut će začarani krug strasti

VIDEO

U nekom trenutku veze čak devet od deset parova ima nejednaku želju za seksom. No to ne znači da je situacija nerješiva - uz malo truda i dalje možete imati vrhunski seks. 

Stoga, ako ste vi ti koji stalno “navaljujete”, ne shvaćajte osobno partnerovu nevoljkost. Umjesto toga poduzmite sve korake kako bi i partner došao na vašu razinu uzbuđenja. Osoba koja želi seks reagira tako da postoji želja koju prati uzbuđenje, a potom slijedi akcija, objašnjavaju seksualni terapeuti. No ako netko nema želju za seksom, prvo ga je potrebno uzbuditi - isplanirajte seks-spojeve i uzbudite partnera senzualnom masažom te se onda zaigrajte. 

A ako vam seks trenutačno nije pri vrhu prioriteta, vodite dnevnik onoga što vas uzbuđuje. Filozofija iza toga je jednostavna - kad god osjetite želju za seksom, bilo da je to na romantičnoj večeri, tijekom odijevanja ili isprobavanja seksi rublja ili čak dok se gledate u zrcalo, zapišite to. Kad znate što vam budi želju, i partneru ćete olakšati da vas uzbudi. Osim toga, znate li što vas uzbuđuje, možda ćete se i češće seksati. Naposljetku, prepustite se uživanju. Čak i ako ne želite seks često poput vašeg partnera, i dalje možete s njime uživati. Ako je on, na primjer, raspoložen za seks, a vama je to zadnje na pameti, pružite mu potporu ljubljenjem, maženjem ili grickanjem.

Sve je povezano 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potrudite li se oko veze, i seks će postati češći, a bolji seks dovest će do bliskosti i sretnije veze, kažu stručnjaci.

Sve je u vašim rukama

Fali li seksa u vezi, jednako nedostaje i ženama i muškarcima - poduzmite sve što je potrebno kako biste probudili strasti.

Rasplamsajte strasti u spavaćoj sobi

1. Uredite spavaću sobu 

Ugradite svjetla koja se mogu smanjiti jer je dio seksualne čarolije osjećati se senzualno i privlačno, a zahvaljujući prigušenim svjetlima, to će vam lakše poći za rukom. Možete i promijeniti plahte - satenske će vas potaknuti na igrice. 

2. Poigrajte se mirisima

Neki znanstvenici smatraju da je njuh najjače osjetilo - pronađite miris koji oboma odgovara i nanesite na dijelove tijela gdje želite da vas se ljubi. 

3. Ne zaboravite na igračke

Igračke mogu odvesti vašu vezu na posve novu razinu. U dogovoru s partnerom odlučite pružiti priliku vibratoru, lisicama ili nečem trećem. Mogućnosti su nebrojene, samo pazite da se oboje osjećate ugodno kako biste uspostavili osjećaj bliskosti. 

4. Kada za dvoje

Imate li veću kadu, napunite je vrućom vodom, dodajte mirisne soli ili ulje senzualnog mirisa i uživajte. Sličan ćete učinak postići i zajedničkim tuširanjem. Polako nasapunajte jedno drugo, ispirite pjenu jedno s drugog, a potom se polaganim i nježnim pokretima međusobno obrišite ručnikom. 

5. Ljubite se 

Poljupcima istražujte cijelo tijelo i uzdasima dajte na znanje partneru kad vas poljubi negdje gdje vam jako paše. 

6. Pokušajte nešto novo 

Pronađite priručnik sa seksualnim pozama i isprobajte tri nove poze. 

7. Ne zaboravite na poslije

Nakon seksa nemojte se samo okrenuti i zaspati - mazite se, masirajte mu vrat ili stopala. Te su aktivnosti istodobno nježne i opuštajuće te produbljuju povezanost. 

8. Hrana u spavaćoj sobi 

Nakon seksa hranite se jagodama, bobicama grožđa ili popijte čašu vina. Osjetite okus i sjećat ćete se vaše strastvene noći puno detaljnije. 

9. Razgovarajte o novitetima

Recite si u čemu ste od isprobanih stvari najviše uživali i pokušajte ono što vam je bilo najdraže uvesti u rutinu.

10. Dogovorite se za daljnje susrete

Isplanirajte sljedeću strastvenu večer, zajednički vikend daleko od svih obveza ili barem sat vremena prije spavanja kad ste posve posvećeni jedno drugom. 

Pokrenite začarani krug strasti

Što je par sretniji vezom, to je seks češći, a što je seks češći, to je veza sretnija.

Parovi u dobi između 30 i 59 godina koji vezu opisuju kao vrlo sretnu vode ljubav 60 posto više od onih koji misle da im veza nije baš sretna. Stoga se za sretniju vezu poslužite seks-trikovima. Kao prvo, pronađite prečac do uzbuđenja. 

To je važno jer nakon napornoga radnog dana nećete imati volje satima se dovoditi u raspoloženje za “vruće” igrice. Sve što vas brzo dovodi u raspoloženje neka postane dio vašeg arsenala. Za neke su to erotski filmovi ili romani i zbog toga vam ne treba biti neugodno. Možda će vam svega desetak minuta seksi scene ili poglavlje romana biti dovoljno da se jedva čekate baciti na partnera. Budite svjesni toga da strast ne ubija samo nedostatak seksa nego i uvijek isti način vođenja ljubavi. Kako biste bili kreativniji mogu vam pomoći priručnici poput bestselera “Pedeset nijansi ekstaze” i “Pedeset nijansi užitka” koji će vam otkriti kako produbiti intimnost ili kako najjednostavnije konzumirati požudu na bilo kojem nedužnom komadu pokućstva i inspirirati vas na vruće nove poze. Priznajte si - da ste uistinu raspoloženi, pronašli biste vremena. Zato je potrebno zadržati pustolovni duh i isprobavati nove stvari. Potraga za novitetima ne znači da morate isprobati sve položaje iz Kamasutre. Cilj je seksa da se povežete i zabavite pa isprobajte ono zbog čega se osjećate  zločesto. To može biti igranje uloga, odijevanje u seksi odjeću ili razgovor o skrivenim seksualnim željama. I vježbe u paru će pokrenutu hormone i probuditi požudu. 

Seks će vam se činiti uzbudljivijim i promijenite li lokaciju. To može biti druga soba, no i odlazak u nepoznati ambijent ako ćete se odmaknuti od okruženja koje vas podsjeća na obveze, zadatke, brigu oko djece i plaćanje računa. Vaš izlet ne mora biti ništa ekstravagantno - možete napraviti štedni fond za noć u hotelu. Povezat će vas to da zajedno sudjelujete u štednji, a iščekivanje će pridonijeti uzbuđenju. Prije nego što se bacite na oživljavanje strasti, raščistite zrak - neizgovorene zamjerke puno češće uništavaju libido nego nedostatak vremena. Naposljetku, zamjeranje vas neće oraspoložiti. 

- Umjesto da se durite, otvoreno razgovarajte. Time ne samo da ćete riješiti probleme nego ćete se i povezati - kaže. 

psihijatar Kenneth Paul Rosenberg. Bavite se zajedničkim aktivnostima. One pomažu parovima da se povežu. Uživate li u zajedničkoj vožnji biciklom ili odlasku u teretanu, samo to nastavite raditi.

- No ne zaboravite da je i odlazak u seks-shop ili pretraživanje na internetu sjajan način da provedete vrijeme kao par. Na taj način možete bezbrižno predložiti stvari koje inače ne biste spomenuli - savjetuje Marisa Bennett, autorica najprodavanijih seksualnih priručnika.

Izmjenjivanje nježnosti nužan je dio sretne veze

Seks nije samo odnos, objašnjava liječnica Stacy Tessler Lindau. Mnogi parovi koji zbog medicinskih razloga neko vrijeme ne smiju voditi ljubav provode vrijeme dodirujući se, držeći se za ruke ili se grle. Izmjenjivanje nježnosti je važno jer uspostavlja povezanost. U studiji u kojoj su sudjelovali parovi koji su zajedno 25 godina i više pokazalo se da takvo ponašanje utječe na zadovoljstvo vezom, čak nešto više kod muškaraca nego kod žena.

Vjerujte partneru  

Problemi se ne rješavaju sami od sebe - ako ne razgovarate o problemu, bit će samo gore pa pregrmite nelagodu.

Pazite na riječi

Recite: “Žao mi je što više nismo toliko povezani”, a ne: “Svi oko nas redovito se seksaju, u čemu je tvoj problem?”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje