Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Priroda liječi: Čaj od ružmarina i led uspješno liječe glavobolju

Priroda liječi: Čaj od ružmarina i led uspješno liječe glavobolju
1

Lagana rješenja: Na prvi znak glavobolje popijte veliku čašu vode. Ne pomogne li, iskušajte prirodna sredstva poput hrane bogate omega-3 masnim kiselinama

VIDEO

Glavobolju može zaustaviti čaj od ružmarina. Prelijte šalicu kipuće vode preko žličice osušene biljke, namačite 10 minuta, procijedite i popijte.

Vrlo učinkovit lijek je čaj od đumbira, koji može biti učinkovit i protiv migrene te mučnine. Jednostavno prelijte šalicu vruće vode preko 1/2 žličice usitnjenog đumbira, pustite da se ohladi i popijte. Ponekad glavobolju možete suzbiti i tako da popijete veliku čašu obične vode jer je dio glavobolja izazvan dehidracijom, odnosno manjkom tekućine.

Kod tenzijske glavobolje stavite topli oblog na čelo ili na potiljak. Toplina će opustiti mišiće tog područja. Nakon primjene toplog obloga (ili umjesto njega) možete staviti hladni oblog na čelo. Zamotajte nekoliko kockica leda u krpu ili ručnik. Hladnoća stišće krvne žile pa one više neće pritiskati osjetljive živce. Ili namačite ruke u hladnoj vodi dok možete podnijeti. Dok su vam ruke utopljene u vodu, stalno stišćite i širite prste šaka. To djeluje na istom principu kao stavljanje leda. 

Spriječite glavobolju

Jedite u određenim vremenskim razmacima jer pad šećera u krvi može izazvati glavobolju. Jedite i hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama - ribu ili lanene sjemenke.  Barem svaki drugi dan pola sata lagano vježbajte, vozite bicikl ili šećite.

Vruća kupka za stopala 

Namakanje stopala u vrućoj vodi ublažit će glavobolju. Odvlačenjem krvi u stopala, vruća kupka za stopala smanjit će pritisak na krvne žile glave. Kod uistinu jake glavobolje, dodajte malo praha gorušice u vodu.

Prstima protiv glavobolje

Iskušajte akupresuru. Snažnim, kružnim pokretima masirajte kožni nabor između palca i kažiprsta. Masirajte nekoliko minuta, zatim promijenite ruke i ponavljajte postupak dok glavobolja ne prođe. 

Stvorite ugodnu atmosferu

Izbjegavajte industrijske osvježivače zraka, jake mirise i parfeme. Svi oni mogu potaknuti glavobolju. Glavobolju mogu izazvati i alergeni iz okoliša, poput prašine i peludi, stoga nabavite kvalitetan usisavač s HEPA filterom. Korisni su i odvlaživači zraka jer se grinje lakše razmnožavaju u vlažnom okolišu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku