Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Prirodna sredstva čiste učinkovito i bez alergija

Prirodna sredstva čiste učinkovito i bez alergija
1

Limun uklanja neugodne mirise, suncokretovo ulje žvakaće gume i naljepnice, a soda bikarbona ružne mirise i zagorenu masnoću sa tave

VIDEO

Iako su kupovna sredstva za uklanjanje mrlja, moljaca te kuhinjskih i ostalih neugodnih mirisa nezamjenjiv dio rutine čišćenja, soda bikarbona, limun i voda dovoljni su da domaćinstvo “zasja” besprijekornom čistoćom. Bez obzira je li riječ o pocrnjelim kupaonskih fugama ili neugodnom mirisu posuda s lukom i češnjakom, limun učinkovito uklanja prljavštinu te deodorira plastično posuđe i hladnjak. Abrazivna svojstva sode bikarbone “skidaju” nečistoću sa zagorenih tava, a visoka sposobnost upijanja rješava i najneugodnije mirise poput onih iz kante za smeće ili koša za rublje.
U “suradnji” s toplom vodom, prašak za pecivo, alkohol i pepeo cigareta nezamjenjivi su u borbi protiv mrlja od vode na pokućstvu ili onih od markera na tepihu. Suncokretovo ulje, pak, polira drveni namještaj te skida naljepnice i žvakaće gume s parketa. A uz prihvatljivu cijenu, spomenuta sredstva ne izazivaju alergije i ne štete okolišu.
>>>Mačji pijesak za cipele
Neugodan miris obuće uklonit će pijesak za mačke. Njime napunite čarapu ili krpu, stavite je u cipelu i ostavite preko noći.
>>>Mikrovalnom  na mikrobe
Kuhinjsku spužvu koja je upila neugodne mirise isperite limunovim sokom. Zagrijete li je u mikrovalnoj, “ubit” ćete i bakterije.
>>>Alkohol brzo čisti tepih
Da bi s tepiha uklonili dječje “črčkarije” markerom, mrlju blago istrljajte alkoholom. Čistite je u jednom smjeru da se mrlja ne širi.
>>>Voda i prašak protiv mrlja
Mješavina čajne žličice blagog deterdženta za rublje i šalice tople vode uklonit će mrlje od “nezgoda” kućnih ljubimaca.
>>>Ugljen protiv moljaca
Ostaci sapuna idealna su zamjena za sredstva protiv moljaca. Jednako djeluje i komad ugljena za roštilj zamotan u platno.
>>>Vata vraća svježinu
Želite li osvježiti posteljinu, u ormar stavite nekoliko pamučnih vatica namirisanih parfemom ili ih namočite omekšivačem.
>>>Puder za mačji pijesak
Smeta li vam miris mačje kutije s pijeskom, pomiješajte ga s dječjim puderom ili talkom, koji će upiti neugodne mirise.
>>>Bijeli ocat idelan je za uklanjanje mirisa pokvarene hrane, ribe i morskih plodova. Posudu s octom ostavite u hladnjaku nekoliko dana. No ako je riječ o tvrdokornom smradu, mijenjajte ocat dok miris ne nestane u potpunosti.
>>>Nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa, u kombinaciji sa sodom bikarbonom, uspješno će otkloniti neugodan miris kante za smeće. Kantu izribajte četkom namočenom u otopinu i isperite vodom. Četku nakon uporabe bacite.
>>>Komad tkanine namočen u omekšivač spriječit će širenje neugodnih mirisa iz košare za rublje. I u ovom slučaju soda bikarbona je “saveznik” u borbi protiv smrada. Stavite li tanak sloj na dno košare, soda će upiti mirise.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru