Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

Prirodne maske: Kivi za kosu, limun za ruke, sol za opuštanje

Prirodne maske: Kivi za kosu, limun za ruke,  sol za opuštanje
1

Solna kupka poboljšava cirkulaciju, piling od šećera ubrzava obnovu kože, a limun ujednačava njezinu boju. Za kosu je najbolji odabir kivi jer sprečava sušenje vlasišta

VIDEO

Zima i vjetar isušuju, a da bi se koža brže obnovila, dovoljno je jednom na tjedan napraviti piling. U njezi kože ruku pomaže limun, bogat vitaminom C, koji ujednačava boju kože, i voćnom kiselinom koja uklanja mrtve stanice. 

U posudu iscijedite limun srednje veličine, dodajte šalicu bijelog šećera, pola šalice maslinovog ulja ili ulja grožđa te dvije do tri žličice meda. Dobivenom smjesom istrljajte kožu i isperite mlakom vodom. Dodatak maslinovog ili ulja grožđa te meda će nahraniti kožu, tako da nakon pilinga ne trebate ponovno nanositi hidratantnu kremu. 

Maska za lice od krastavaca

Pomiješajte u blenderu pola srednje velikog oguljenog krastavca i žlicu maslaca od badema. Smjesu nanesite na lice i vrat te ostavite da djeluje pet do 10 minuta. Oči pokrijte kriškama svježeg krastavca kako bi smanjili natečenost. Nakon 10 minuta isperite mlakom vodom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Krastavci su bogati vitaminom C i kofeinskom kiselinom koji sprječavaju zadržavanje vode. Maske pomažu kod podočnjaka, dermatitisa, a velike količine vitamina E usporavaju starenje i pucanje kože, dok silicij djeluje kao prirodni botoks.  

Sjajna kosa

Istucite bjelanjak, dodajte dvije žlice grčkog jogurta, dvije žlice izgnječenog avokada, žlicu i pol izgnječenog kivija, dvije i pol žličice meda i pet do osam kapi esencijalnog ulja ružmarina. Sastojke pomiješajte, nanesite na kosu i ostavite masku da djeluje 20 minuta. Nakon toga isperite hladnom vodom.  

Kivi i avokado hrane kosu i štite je od isušivanja, dubinski vlaže vlasište i pojačavaju cirkulaciju, dok jogurt stimulira rast.

Piling lica

U posudu stavite dvije žlice kukuruznog brašna i dodajte bjelanjak koji ste prethodno izmiksali u snijeg. Smjesu laganim kružnim pokretima utrljajte u kožu i ostavite da djeluje 10 minuta. Nakon tog isperite hladnom vodom. Piling će očistiti nečistoću i ukloniti mrtve stanice kože, a hladna voda će smanjiti pore. 

Šećer za cijelo tijelo

U posudu stavite šalicu maslinovog ulja i dodajte pola šalice smeđeg šećera. Po želji možete staviti i nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja. Umasirajte mješavinu nakon tuširanja kružnim pokretima, ali nemojte masirati bilo koji dio kože dulje od minute kako ne biste izazvali iritaciju. Nakon toga se otuširajte mlakom vodom. 

Maslinovo ulje nahranit će kožu, a masaža smeđim šećerom pojačat će cirkulaciju i potaknuti bržu obnovu kože. 

Opuštajuća kupka

Pomiješajte tri i pol šalice morske soli, pola šalice soda bikarbone i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru. Ulje limuna osvježava, a jasmina i lavande smiruje.

Sastojke dodajte u kadu ispunjenu toplom vodom i opuštajte se najmanje pola sata. Vruću vodu treba izbjegavati zato što isušuje kožu. Sol opušta mišiće i potiče cirkulaciju, a soda bikarbona pomaže u reguliranju prirodnog pH kože. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi