Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Profesionalni trikovi i tajne slasnog omleta s dodacima

Profesionalni trikovi i tajne slasnog omleta s dodacima
1

Senzacija okusa: Bilo da omlet pečete u tavi ili pećnici, jaja ostavite na sobnoj temperaturi najmanje pola sata, a potrebne su vam i masnoće te začini

VIDEO

Talijani omlet rolaju poput palačinki, Španjolci ga peku u pećnici, a ubaciti možete i višak pečenoga, kuhanog ili mljevenog mesa.

Običan omlet uz nekoliko dodataka u trenu se pretvara u pravi gurmanski specijalitet. Bilo da volite klasiku pa ćete dodati malo naribanog sira ili želite nešto drukčije pa ćete isprobati omlet s celerom i jabukama, ne brinite se jer vrlo je jednostavno. Sastojci za pripremu ovoga jednostavnog, ali zato ne manje slasnog jela su jaja, maslac ili ulje, začini i dodaci prema želji koji ga pretvaraju u nešto posve novo. 

Prema nekim pravilima, za jedan omlet najbolje je upotrijebiti samo dva jaja. Imate li vremena, najbolje bi bilo jaja ostaviti pola sata na sobnoj temperaturi jer će se nakon toga ravnomjerno ispeći. Francuzi će reći da se omlet uvijek mora peći na maslacu, posebno ako volite da izvana ima hrskavu koricu. No maslac možete zamijeniti i uljem, a koricu ćete najlakše dobiti ako ga pripremate u pećnici. 

Možete ga kratko prepržiti pa završiti u pećnici. Želite li jednostavan i lagan omlet, napravite ga na maslacu te dodajte šparoge i špinat kuhane na pari, a nešto zasitniji omlet dobit ćete umiješate li ribani sir pa sve ukrasite svježe nasjeckanim peršinom. Na maslinovu ulju pripremite omlet u koji ste dodali pečeni patlidžan ili crvene paprike, a obogatite li ga i sušenim rajčicama pa sve ukrasite crnim maslinama te ga možete poslužiti i kao ručak ili ranu večeru. Jaja se u pravo gurmansko jelo pretvaraju dodate li im i pečeni batat ili grašak, a sjajno će se uklopiti i kozji sir. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Volite li nešto egzotičnije namirnice, napravite ovaj omlet na kokosovu ulju pa sve ukrasite žlicom tostiranoga kokosa. Na sezamovu ulju možete pripremiti omlet s prženim shiitake gljivama i kineskim kupusom pa dodajte narezan avokado i nariban đumbir. Dodajte malo milerama i sve ukrasite tostiranim bademima ili drugim orašastim plodovima prema želji.  

Maslinovo ulje

Prije pečenja važno je dobro ugrijati tavu. Dodajte dvije žlice maslaca i rastopite ga na umjerenoj vatri. Možete dodati i malo maslinova ili suncokretova ulja. Imate li tavu koju se smije staviti u pećnicu - iskoristite je kako bi se sir na vrhu lijepo rastopio. 

Začinsko bilje 

Kad ste izlili jaja u tavu, smanjite temperaturu na štednjaku. Čim se jaja stvrdnu, ali su i dalje na vrhu tekuća, vrijeme je za dodatke poput mladog luka, svježega začinskog bilja, slanine, šunke ili sira. Umiješajte ih laganim pokretima kuhinjskom lopaticom.   

Osvježavajuće

Zasitan omlet s mesom ili ljuti s čili papričicama ublažite tako da ga poslužite s grčkim umakom. Napravite ga od jogurta, svježih krastavaca i metvice. Dodajte malo limunova, limetina ili narančina soka, sol i papar te prelijte preko omleta.  

Masnoće 

Za klasičan okus pržite omlet na dvije žlice maslaca ili na maslinovu ulju. Možete ga pripremiti i na kokosovu ulju. 

Dodaci 

Četvrtina šalice sira ementalera ili kozjeg sira obogatit će baš svaki omlet. Mileram je također odličan dodatak, ali i kriške zrelog avokada. Želite li originalan omlet, dodajte začinjeni umak od rajčice. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje