Obavijesti

Lifestyle

Komentari 58

Proljeće je idealno vrijeme za početak nove veze - evo i zašto

Proljeće je idealno vrijeme za početak nove veze - evo i zašto
1

S dolaskom toplijih temperatura i buđenjem prirode, i ljudi postaju poletniji, sretniji i željniji novih, uzbudljivih odnosa koji će im donijeti užitak, sreću i ljubav

VIDEO

- Bez sumnje, buđenje proljeća pruža idealan kontekst za početak nove veze. Promjenjivo vrijeme i sunce daju nam novu energiju - osobito onima koji žive u hladnim gradovima u kojima smo cijelu zimu morali biti u hibernaciji. Preživjeli smo zimu i sad je vrijeme za zabavu! - objašnjava psihologinja dr. Karin Anderson Abrell za AskMan.

Fotolia

Ako vam trebaju dodatni argumenti zašto je proljeće najbolje vrijeme da napravite prvi korak i približite se djevojci koju potajno gledate cijele zime, donosimo par uvjerljivih argumenata vezanih za utjecaj ovog godišnjeg doba:

Imate više samopouzdanja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ako osjećate proljetnu zaljubljenost, vrlo vjerojatno s tim nešto ima i biologija. Proljeće je doba godine kad životinje pokreću novi životni ciklus, pare se i osiguravaju potomstvo. A to je rezultat biološkog impulsa koji prate tisućama godina - objašnjava dr. Abrell. Proljeće može dodati polet ali i otvoriti nove puteve za pronalazak, poticanje i održavanje ljubavi.

Pratite biologiju

Ako osjećate potrebu za proljetnom avanturom, biologija možda ima neke veze s time. Proljeće je doba godine kad sva živa bića započinju novi ciklus osiguravanja potomstva. To je rezultat bioloških impulsa koji se prate tisućama godina. Dakle, vaše tijelo može žudjeti za reprodukcijom s nekim, čak i ako niste sasvim spremni na vezu - Patt napominje.

themoviedb.org

Novi početak

Lako je biti u iskušenju vratiti se svojoj bivšoj ili bivšem kad je vani snijeg i mrak. Ta osoba je od vas udaljena dva alkoholna pića i jednu pijanu poruku. Ali kad zasja sunce i izvučete iz ormara proljetne lepršave haljine i kaki hlače, pojavi se potreba za nečim novim s nekim posebnim i manje kompliciranim.

- Postoji nešto okrepljujuće vezano za prve dane proljeća. S cvatom prvog cvijeća, pojavljuje se potreba za odbacivanjem starog i započinjanjem nečeg novog - kaže Patt.

Potreba za pravim partnerom

Toplije vrijeme je zabavnije provesti s partnerom nego sam. Možete ići na vožnje biciklom ili u duge šetnje, a kratki izleti preko vikenda će vas obnoviti i vratiti vam energiju za novi tjedan. Nakon zime svi imamo potrebu za raznim aktivnostima na svježem zraku, a ljepše je i zabavnije to raditi udvoje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru