Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Proljetni makeover koži i kosi vraća sjaj i ljepotu

Proljetni makeover koži i kosi vraća sjaj i ljepotu
1

Posljedice zimskog beauty sna poput kože bez sjaja, grubih peta i zapuštenih noktiju mogu se riješiti polusatnom kupkom i domaćim sredstvima

VIDEO

Kosa i koža bez sjaja, grube pete i zapušteni nokti najčešće su posljedice zimskog beauty sna koje se mogu riješiti polusatnom kupkom. Dodate li joj pola decilitra maslinova ulja i šaku krupne morske soli, omekšat ćete i nahraniti kožu te olakšati manikuru. Nakon desetak minuta namakanja poželjno je napraviti i temeljit piling kako biste uklonili odumrle stanice i pojačali prokrvljenost te koži vratili sjaj. Pomiješate li dvije žlice kukuruznog brašna sa žlicom meda, dobit ćete domaći piling koji se po učinkovitosti ne razlikuje od kupovnog. Nanesite ga nježnim kružnim pokretima krećući od stopala jer se tako najbolje potiče cirkulacija. Pritom ne zaboravite na tabane jer, iako blag, piling dodatno omekšava gruba stopala te skraćuje trajanje pedikure. Dok čekate da sastojci kupke počnu djelovati, nanesite masku za kosu. Kombinacija žumanjka i maslinova ulja, ili ona kvasca i piva, obnavljaju vlasište i vraćaju kosi sjaj. Da bi pakung bio što učinkovitiji, kosu omotajte plastičnom vrećicom, a potom ručnikom jer toplina otvara folikule vlasi što omogućuje jače prodiranje hranjivih tvari u vlasište, a time i bolje rezultate.
Isto vrijedi i za masku za lice koja bi trebala uslijediti nakon pilinga. S obzirom na to da je koža lica osjetljivija od one ostatka tijela, preporučuje se korištenje pilinga prilagođenog tipu kože. Nakon što topla voda iz kupke otvori pore, nečistoću će biti lakše ukloniti pa s pilingom lica pričekajte barem deset minuta od početka kupke. Potom slijedi maska za lice koja će mu vratiti sjaj, elastičnost i vlagu. Prije nego što je isperete s lica, pomno pročitajte upute. Većina maski se ne ispire nego se višak koji koža nije upila ukloni blazinicom ili papirnatom maramicom. Ispiranjem bi željeni učinak mogao izostati.
>>>Metalne rašpice mogu oštetiti osjetljive nokte pa ih zamijenite elastičnim. Nokat uvijek “rašpajte” u istom smjeru, inače će lakše pucati, a kožicu gurajte nježno prema dolje. Nakon manikure ruke namažite bogatim slojem kreme te navucite pamučne rukavice koje će potaknuti upijanje hranjivih sastojaka. Potom nanesite lak za nokte.
>>>Nakon što kupka omekša kožu stopala, rašpicom za pete uklonite mrtve stranice kože s tabana, a nokte odrežite ravno kako bi spriječili urastanje te ih poravnajte rašpicom da ne pucaju. Potom nanesite bogat sloj kreme koja će dodatno omekšati stopala. Budući da će koža biti osjetljivija, sljedeći dan izbjegavajte štikle.
>>>Uz klasične izbjeljivače zubi, poput pasti te udlaga s izbjeljivačem, zube možete posvijetliti i na prirodniji način. U tome će vam pomoći soda bikarbona, koja, kao nježno abrazivno sredstvo, učinkovito uklanja mrlje od kave i vina. Njome blago iščetkajte zube, no ne češće od jedanput na tjedan.
>>>Četke od prirodnih materijala poput životinjske dlake ili drva idealne su za češljanje duge, osjetljive i oštećene kose jer su čekinje nježne i ne oštećuju vlasi. Nedostaje li kosi volumena, pomoći će okrugla četka za uvijanje kose jer oponaša učinak uvijača, a s okruglom četkom manje glave možete napraviti sitne uvojke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana