Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Proljetno čišćenje lica: U samo nekoliko poteza do sjajne kože

Proljetno čišćenje lica: U samo nekoliko poteza do sjajne kože
1

Drugačiji način prehrane tijekom zimskih mjeseci ostavlja tragove na koži, zbog čega joj je potrebna masaža prstima, detoksikacija i hrana bogata vitaminima

VIDEO

S dolaskom proljeća osim kuće, i lice treba čišćenje. Dug boravak u zatvorenim prostorima i zimsko uživanje u masnijoj hrani ostavlja vidljive tragove na koži lica. Zbog toga postaje suha i nadražena, a zbog viših temperatura potrebno ju je osvježiti i pripremiti za novo godišnje doba. 

- Kao i svi organi i koža se usporava tijekom zime jer tijelo štedi energiju. Upravo taj pad energije rezultira beživotnim i grubim tenom - tvrdi kozmetičarka slavnih Emma Hardie. 

Eksfolijacija ili piling kojim se uklanjaju mrtve stanice kože vraća sjaj izmučenom tenu. Trotjedni tretman mješavinom salicilne, glikolične i mliječne kiseline osvježiti će vašu kožu, tvrde dermatolozi.

Laganije kreme za proljeće

S rastom temperature koži je potrebna drugačija vrsta njege. Tijekom zime koži najviše odgovara krema bogata lipidima jer je štite od vjetra i hladnoće. Kako temperatura raste koža proizvodi više ulja pa joj nisu potrebne masne kreme. Zato umjesto masnih krema koristite laganije varijante kako ne bi dobili prištiće ili akne, ističe dermatologinja dr. Stefanie Williams. Obavezno koristite kreme sa zaštitnim faktorom kako bi spriječili starenje lica.

Riješite se toksina

Blijedi ten nije samo posljedica nedostatka sunčevog svjetla. Krivac može biti i loša cirkulacija zbog čega se krvne žile na hladnoći stišću i onemogućuju dotok krvi do stanica kože. Bilo koja vrsta vježbe i masaže može povećati vitalnost kože poticanjem protoka krvi. Dobar protok krvi omogućuje veći dotok kisika do stanica i eliminiranje upalnih procesa koje uzrokuju toksini.

Masiranje lica nekoliko minuta na dan može smanjiti natečenost. Krenite od brade prema čelu, laganim kružnim pokretima. Lice masirajte dva puta na dan po tri minute uz malo ulja, savjetuje refleksolog Paolo Lai iz Salona za kosu i ljepotu Neville u Londonu. 

Izbjegavajte šećer

Tijekom zimskih mjeseci ljudi posežu za slatkišima i masnijom hranom koja im pruža instantnu navalu hormona sreće, serotonina. Na prve znakove proljeća trebate promijeniti prehranu, tvrdi nutricionistica Susie Perry Debice. 

Promjenu započnite tako da izbacite masnu hranu i onu bogatu šećerom, a u svoj plan prehrane uvrstite više voća i povrća koji dokazano blagotvorno djeluju na ten. Hrana bogata vitaminom C stimulira proizvodnju kolagena, poput naranči i limuna. Kelj i kupus odlični su u detoksikaciji organizma i vraćaju vitalnost. Losos i sardine bogate su omega-3 kiselinama kojima hidratiziraju kožu iznutra, a borovnice i brusnice su izvrsni antioksidansi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith