Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Promijenite navike: Čokolada i šetnja daju potrebnu energiju

Promijenite navike: Čokolada i šetnja daju potrebnu energiju
1

Popodnevna pospanost: Tuna i jaja bez kruha pa lagana šetnja po suncu te malo ružmarina vratit će vam energiju, a koncentracija će ostati na razini cijeli dan

VIDEO

Svaki dan isto - nakon ručka na poslu ste umorni, pada vam koncentracija i samo želite malo odspavati. Umjesto da se skrivate od šefa i potajno drijemate za stolom, promijenite navike. 

Za početak razmislite što jedete za ručak. Ugljikohidrati će vas spasiti od gladi, ali i usporiti cijeli organizam pa nećete imati volje ni za što. Zamijenite ih proteinima koji će vas aktivirati i održati koncentraciju. Primjerice, umjesto sendviča s tunom, napravite salatu od sezonskog povrća, sira i kuhanih jaja. Ovakvu salatu jedite bez kruha. Ako možete, jedite ručak vani i nakon toga prošetajte. Šetnja po svježem zraku smanjit će količinu melatonina, hormona spavanja, te podići razinu vitamina D zbog kojeg ćete se odmah osjećati bolje. Nakon ručka dobro je pojesti kockicu čokolade. 

Podići će vam raspoloženje i razinu šećera u krvi. Tamna čokolada je još bolji izbor jer je bogata antioksidansima, a sadrži i kofein koji će vas držati budnima. 

Okrijepite se i opustite uz čaj

Uvedite rutinu ispijanja poslijepodnevnog čaja. Nakon ručka i šetnje skuhajte čaj koji će vas opustiti, ali i vratiti energiju. Kofein u jednoj šalici čaja bit će dovoljan da ne zadrijemate u uredu. Izaberite i posebnu šalicu za čaj te uživajte u novoj rutini. 

Ružmarin će pomoći održati energiju

Znanstvenici su otkrili da miris ružmarina podiže energiju pa ga preporučuju kao idealnu biljku za vaš ured. Kad osjetite da vam pada razina energije, protrljajte listiće ružmarina i pustite miris u prostor. Opustit će vas i vratiti koncentraciju. 

U pauzi nazovite dragu osobu

Ako često radite sami, isplanirajte aktivnosti s kolegama u vrijeme kad vas najčešće uhvati umor. U društvu ćete na njega zaboraviti. Ako vam nije do druženja s kolegama, nazovite partnera, roditelje ili prijatelja. Kratak razgovor s dragom osobom vratit će vam volju. 

Stignete i vježbati, treba vam pet minuta

Izvucite ruku, napnite mišiće i zadržite 5-10 sekundi. Ponovite dva-tri puta. Na isti način istegnite mišiće bedara i lista. Pomičite ramena naprijed i natrag, a pri svakom pokretu duboko udahnite. Nakon razgibavanja osjećat ćete se odmornije.

Bacite nepotrebne papire s radnog stola

Čišćenje radne površine, ali i e-maila te drugih prenatrpanih pretinaca vratit će vam energiju. Ne zahtijeva koncentraciju ni napor, a osjećat ćete se puno bolje jer je promjena vidljiva. Također, nećete trošiti nepotrebnu energiju samo za pronalazak papira na stolu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'