Obavijesti

Lifestyle

Komentari 43

Prvi spojevi: Tražite mane, ne žurite sa seksom i razgovarajte

Prvi spojevi: Tražite mane, ne žurite sa seksom i razgovarajte
1

Sat vremena dovoljno je da na prvom spoju provjerite ima li između vas kemije, na drugom spoju pričajte o obitelji i prijateljima, a ni na trećem ne žurite sa seksom

VIDEO

Tržište slobodnih koji traže svoj srodnu dušu može biti bojno polje, osobito ako izlazite s nekim koga ste tek upoznali. Iako je početni razgovor bio dobar i osjetili ste kemiju, ne mora značiti i da će spoj u četiri oka biti dobar. Ljubavna psihologinja Maeve Crawfor napisala je nekoliko knjiga te razradila pravila za prva tri spoja koja bi umnogome mogla olakšati izlaske, ali i sačuvati od razočaranja. 

Predlaže iskren, otvoren i pošten pristup na spojevima. Smatra da je mnogo poštenije reći nekome tko nam se ne svidi na prvom spoju kako si ne odgovaramo, umjesto da zavlačimo i dajemo nade drugoj strani koja nam se ne sviđa koliko bi trebala. Također savjetuje i da budete realistični te ne očekujete previše.

Prvi spoj

On bio trebao biti kratak, jednostavan i jasan. Jedan sat je dovoljan da provjerite postoji li između vas kemija, kaže Crawford. Najbolje je otići na piće i osigurati si "izlaznu strategiju" tj. izgovor zbog kojeg ćete pobjeći ako vam se potencijalni partner nikako ne svidi. Iako zvuči pesimistično, treba tražiti znakove koji vam mogu otkriti zašto ne biste dugoročno funkcionirali. Primjerice, ako ste na spoju s  muškarcem koji je nepristojan prema konobarima, priča ružne stvari o svojoj bivšoj, stalno odmjerava druge žene ili osjećate da je neiskren, "otpišite" ga u startu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokušajte izbjeći: Potrudite se da se prvi spoj ne odulji previše kako ne biste došli do onog neugodnog trenutka u kojem ne znate što biste sljedeće pričali. Zbog toga na prvi spoj nemojte ići negdje na večeru te se nikako ne upuštajte u seks. Ako vam je prvi spoj bio dosadan i nezanimljiv, nemojte sumnjati u sebe i svoju procjenu te ne dogovarajte drugi spoj.

Drugi spoj

Na njemu provedite oko sat i pol do dva, a za njega isplanirajte neku zabavnu aktivnost za oboje, poput kuglanja ili vožnje biciklom. Iskoristite ovaj izlazak kako biste doznali više o njemu, njegovoj obitelji, prijateljima i poslu. Ako vam se sviđa, svakako mu to dajte do znanja tako da spomenete treći spoj.

Pokušajte izbjeći: Nakon drugog spoja nemojte požurivati stvari, zvati ili slati poruke nekoliko puta na dan. Iako vam se to možda čini romantično, stavlja preveliki pritisak na to da održavate komunikaciju iako se još ne poznajete dovoljno dobro. Osim toga, možete djelovati pomalo očajnički, kaže Crawford.

Treći spoj

Provedite što više vremena zajedno, a idealno bi bilo da ti sati prođu u razgovoru. Otvoreno pitajte i pričajte o interesima, hobijima i stavovima kako biste mogli odrediti koliko vam je toga zajedničko. Isplanirajte sljedeći izlazak na temelju toga što ste otkrili jedno o drugom.

Pokušajte izbjeći: Budući da vam je tek treći zajednički izlazak, nemojte planirati zajednički izlet za vikend ili spavanje jedno kod drugog. Pričekajte sa seksom, izjavama ljubavi ili pričom o bivšim ljubavima. Uzmite si vremena i pokažite drugoj strani kako je potrebno više od nekoliko spojeva da biste postali par, kaže Crawford. Tako ćete biti sigurni da ste se upustili u vezu jer ste to zaista htjeli, a ne iz dosade ili drugih krivih razloga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru