Homo erectus, Neandertalci i Homo sapiens izgubili su velike kutnjake što se ne može pripisati promjenama u veličini čeljusti, već kuhanju hrane, tvrde stručnjaci
Prvu hranu čovjek je skuhao još prije 1,9 milijuna godina
Kuhanje je bilo uobičajeno za Homo erectusa, a taj dio je važan za znanost jer pokazuje da smo biološki predodređeni da kuhamo hranu, izjavio je Chris Organ, evolucijski biolog s Harvarda. Ta pojava jedna je od najvažnijih epizoda u ljudskoj povijesti jer su radi toga naši preci mogli proširiti svoju prehranu i izvući više kalorija iz hrane. Osim što je kuhanje omekšalo hranu, također je i označilo kraj cjelodnevnom žvakanju. Svoje prvo toplo jelo ljudi su kuhali još prije 1,9 milijuna godina, za vrijeme Homo erectusa, što je puno prije nego su njihovi nasljednici napustili Afriku i kolonizirali svijet, ustvrdili su znanstvenici s Harvarda.
Znanstvenici su do ovog zaključka došli promatrajući rodoslovno stablo prema veličini zuba i načinu prehrane kod majmuna i modernih ljudi. U usporedbi s majmunima Homo erectus je žvakao i jeo daleko manje. Majmuni u prosjeku provedu trećinu dana jedući, a ljudi oko pet posto svog budnog vremena. Studija je otkrila da su tri ljudske vrste Homo Erectus, Neandertalci i moderni ljudi (Homo sapiens) razvili male kutnjake vrlo brzo što se ne može pripisati promjenama u veličini glave ili čeljusti. Evolucijski biolozi objašnjavaju tu promjenu upravo kuhanjem jer im više nisu bili potrebni veliki stražnji zubi za žvakanje tvrde hrane, piše Guardian.