Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Psihološki triler od kojeg će vas prolaziti trnci

Psihološki triler od kojeg će vas prolaziti trnci

On kaže/ona kaže iznimno je napet roman o pomrčinama, lažima i manipulacijama

VIDEO

U neposrednom zatišju nakon potpune pomrčine Sunca, Laura svjedoči brutalnom napadu.
Zajedno sa svojim dečkom Kitom pozvat će policiju, a od tog trenutka nadalje četiri će se života zauvijek promijeniti.

Petnaest godina poslije Laura i Kit žive u neprestanom strahu. I premda zna da je bila u pravu kad se zauzela za žrtvu, događaji koji su uslijedili naučili su je da nikada ne možete znati sve: nešto se vječno skriva u sjeni...

Kao roman koji će vas o pomrčinama i sumnjivim likovima naučiti više nego što mislite da je moguće, On kaže/ona kaže autorice Erin Kelly posve iznenađuje i čitatelja neprestano drži u napetosti.

Na početku knjige upoznajemo Kita i Lauru, par koji je oduvijek imao savršen odnos i koji se mlad vjenčao, a sada očekuje blizance nakon mukotrpne umjetne oplodnje. Par se zbližio zahvaljujući zajedničkoj ljubavi prema pomrčinama, a Kit je lovac na pomrčine, što znači da po cijelom svijetu slijedi te fenomene. Međutim, tijekom svoje prve zajedničke pomrčine svjedočili su nečemu što je nepovratno promijenilo tijek njihove mlade veze i zauvijek ih progoni.

Spomenuta pomrčina slavila se na festivalu na rtu Lizard Point, gdje su Kit i Laura zajedno svjedočili čarobnom trenutku i podijelili nešto što nije moguće izraziti riječima. Tek nakon što se nebo iznova razdanilo, Laura uoči odbačeni novčanik i slijedi razbacane kovanice sve dok ne zatekne užasan prizor. Muškarac leži na ženi čija su koljena blatnjava, a lice pribijeno na tlo. Za Lauru nema sumnje da je riječ o silovanju jer se muškarac povuče i pokuša pobjeći čim ova spomene policiju, tvrdeći da je riječ o seksu s pristankom. Kada Kit stigne, muškarac se već udaljava, stoga se pouzdaje u Laurine riječi o tome što se zbilo.

Uslijedit će dugo suđenje jer je Laura uspjela nagovoriti Beth, žrtvu silovanja, da razgovara s policijom i osigura pravdu za zločin počinjen nad sobom. Naravno, to znači da Kit i Laura moraju svjedočiti, iznova dolazeći u doticaj s Beth. Iz sadašnje perspektive znamo da oboje strahuju pred njom i onime za što je sposobna, ali ne i što se u međuvremenu dogodilo, zbog čega se pitamo je li Beth doista nevina žrtva ili se u pozadini zločina dogodilo nešto ozbiljnije. Budući da je Laura trudna i ne može pratiti Kita na sljedeće promatranje pomrčine, par se u sadašnjosti razdvaja, zbog čega se pribojavaju da bi se Beth mogla konačno pojaviti nakon svih tih godina.

Radnju knjige prilično je teško sažeti jer se zbiva mnogo toga u prošlosti i sadašnjosti te se smjenjuju i likovi pripovjedači. Ipak, nije teško pratiti tijek radnje. Štoviše, zapravo teče prilično glatko, a neizvjesnost u vezi s Beth primorava vas da čitate dalje i pokušate dokučiti istinu. Nije jasno komu možemo vjerovati ni što se uistinu dogodilo i upravo ta nesigurnost knjigu čini toliko intrigantnom. Usprkos svim sumnjama koje priča izaziva, rasplet u potpunosti šokira. Kao da je autorica za kraj sačuvala dobar preokret koji neće razočarati.

Višestruke perspektive pomalo otežavaju spoznaju o tome komu možemo vjerovati i što ćemo otkriti, a zaključak će vas iznenaditi i ispuniti zadovoljstvom jer ne ostaje pripovjednih rupa. Lov na pomrčine knjizi pruža jedinstvenu i napetu atmosferu s kakvom se dosad sigurno niste susreli. (Stilus, 99,00 kn)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav
ŠTO SU ZVIJEZDE 'ZAKUHALE'?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća