Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Put diktira boju kose koja vam najbolje odgovara

Put diktira boju kose koja vam najbolje odgovara
1

Vrlo je važno za kosu izabrati boju koja najbolje pristaje puti i prirodnoj boji jer ćete izgledati bolje, a kosa će djelovati bogatije i uočljivo sjajnije

VIDEO

Ako ste blijedi, uz tamnosmeđu boju kose izgledat ćete “isprano”, a kako biste izbjegli fatalne pogreške u bojanju kose, najbolje je slijediti staro pravilo te savršenu boju birati prema koži. Jer upravo je boja puti čarobni faktor za izbor savršene boje koja će istaknuti lice te dati “ono nešto” izgledu i osobnosti. No premda možete sami isprobati više boja za ljetni izgled, najbolje bi bilo prepustiti se u ruke frizeru i odmah odvojiti želje od realnosti.
>> Plava boja dobro pristaje ljudima koji imaju svijetle oči i svijetlu put. Ako se odlučite za plavu boju, često skraćujte vrhove kose jer ispucali i isušeni plavi vrhovi odaju “jeftin” dojam. Također, ima mnogo nijansi plave pa se odlučite za onu koju vam preporuči frizer ili slijepo slijedite stil neke slavne žene kojoj ste slični. Ni s crnom se ne igrajte jer pristaje samo osobama koje imaju tamni ten ili im je crna prirodna boja.
>>Ako ste već u zrelijim godinama, previše taman ton kose učinit će vam lice grubim. I crvena boja kose najbolje stoji nešto tamnijem tenu, a valja voditi računa da će istaknuti svaku nepravilnost na licu, pa tako i akne, bore i slično. Previše ružičasto i lice sklono crvenilu nije dobra podloga za crvenu kosu. Ne biste trebali rabiti previše šminke niti kombinirati boje. Upotrebljavajte samo crne olovke i smeđe sjenilo, a rumenila što više izbjegavajte.
>>Imate li crnu kosu, nemojte rabiti tamno sjenilo jer ćete izgledati previše zatvoreno. Radije kombinirajte vesele boje ili koristite zelenu, s kojom ne možete pogriješiti. Rumenilo nanosite samo prema potrebi, i to u malim količinama širokom četkom. Smeđa bi vam mogla najbolje pristajati jer ružičaste nijanse znaju djelovati neprirodno. Ženama kojima su put i kosa tamniji pristajat će srebro i bijelo zlato te nakit zemljanih boja. Tamnopute će najbolje doći do izražaja u zelenoj, ružičastoj te raznim tonovima sive, no u bež boji djelovat će bezizražajno.
>>Većina boja dobro pristaje uz smeđu kosu pa sa sjenilom ne možete pogriješiti. No kad želite ostaviti poseban dojam, rabite one sjajnije. S rumenilom nemojte pretjerivati. Širokom gustom četkom nanesite sasvim malo ružičaste ili smećkaste boje.
>>Crvenokosama odlično pristaje zeleno, a isprobajte i kaki-zeleno te crno. Izbjegavajte pastelne tonove, smeđu i bež jer ne daju dovoljno kontrasta svijetloj puti. Kad je riječ o nakitu, odaberite žuto zlato.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima