Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Putujete avionom? Ovih osam stvari je bolje ne nositi na let

Putujete avionom? Ovih osam stvari je bolje ne nositi na let
1

Spakirati stvari za putovanje ponekad može biti jako iscrpljujuće. Često ponesemo puno toga što nam na kraju i ne zatreba i samo nam zauzme prostor. Kako bi let prošao što ugodnije, pročitajte ove savjete

Taylor Garland, strateška koordinatorica za odnose s javnošću saveza 'Association of Flight Attendants', je otkrila popis stvari koje bismo trebali izbjegavati nositi u avion i stvari koje bismo definitivno trebali ponijeti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

1. Nakit 

Sporije ćete proći sigurnosne kontrole ako nosite nakit, posebno nakit koji je teško skinuti. Svaki nakit u obliku potencijalnog oružja može vam biti oduzet.

Dizajner interijera otkrio što krivo radite kod uređenja doma
Dizajner interijera otkrio što krivo radite kod uređenja doma

Bolja opcija je da prije leta skinite svoj nakit i spremite ga u kofer ili ručnu torbu.

2. Bilo što usko

Uske suknje, bluze, košulje ili čvrste remene treba izbjegavati iz jednostavnog razloga jer se tijelo steže što nije dobro za cirkulaciju krvi. Na putovanju se sigurno želite udobno osjećati, zato odaberite elastičnu ili širu odjeću, a koja će biti bolja i za cirkulaciju.

3. Neudoban grudnjak

Ovo je sigurno jedna od stvari koju svakako valja izbjegavati. Grudnjak koji je neudoban, preširok ili vas steže i grebe sigurno će pokvariti cijeli let. 

Unhooking a bra

Da vam se to ne dogodi, izaberite sportski grudnjak bez žica.

4. Oskudna odjeća

Često zaboravljamo da ćemo put provesti u klimatiziranom prostoru i ako se oskudno obučete može vam biti hladno. Drugi problem je da se u određenim zemljama oskudna odjeća može smatrati uvredljivom. Također, u slučaju požara ili evakuacije, bolje je imati više slojeva na sebi.

Privucite novac: Držite u stanu bosiljak, spuštajte WC dasku...
Privucite novac: Držite u stanu bosiljak, spuštajte WC dasku...

5. Miris

Zrak koji se prenosi prostorijom može naštetiti drugima.Kod osjetljivih ljudi može izazvati alergije ili astmu. Imajte na umu da ne putujete sami i poštujte druge putnike. Dezodorans je sasvim dovoljan.

6. Štikle, japanke i natikače

Pixsell

Štikle vas mogu usporiti, a japanke ili natikače skliznuti sa stopala u slučaju evakuacije ili neke opasnosti. Također, mogu otežati put ako kasnite na let.

Najsigurnija opcija su cipele na vezanje.

7. Tkanine koje ne dišu

Državni odbor za cestovnu sigurnost Sjedinjenih Američkih Država kaže kako se 68% smrtnih slučajeva nakon pada aviona događa zbog požara koji je uzrokovan padom. Kako bi povećali svoju sigurnost, izbjegavajte izrazito sintetička vlakna poput poliestera i najlona.

8. Glomazne jakne

Izbjegavajte velike kapute ili jakne. Nezgrapne su, zauzimaju puno prostora i smetat će vam. 

Uvijek ponesite

Kompresivne čarape

Kanal 'The Travel Channel' predlaže da sebi uvijek imate kompresivne čarape jer noge mogu, zbog dugog sjedenja, nateći. Kompresivne čarape pomažu kod bolova u nogama kao i kod venske tromboze.

Evo kako dobro očistiti cipele i bez skupih krema i sprejeva
Evo kako dobro očistiti cipele i bez skupih krema i sprejeva

Šal ili maramu

Mogu poslužiti kao pokrivač, a i ne zauzimaju puno prostora, prenosi Reader's Digest.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa ...